De Nieuwe Horeca Vakbond gooit handdoek in ring
Foto credits: Pixabay

Vervelend nieuws voor de Nieuwe Horeca Vakbond. De vakbond die in 2017 is opgericht, uit onvrede onder personeel dat werkt in de horeca, heeft bekend gemaakt de stekker eruit te trekken. Een bron bevestigde tegenover Vrije Tijd Amsterdam dat het feit dat de NHV niet aan de CAO onderhandelingstafel mag zitten, een grote rol heeft gespeeld.

Overlijden van Andries van den Berg

Daarnaast speelt mee dat Andries van den Berg vorige zomer overleed. Van den Berg was de stuwende kracht achter de NHV. De jonge horecabond kampt ook nog eens met een tekort aan personeelsleden.

Kartrekker van de KHN

De voormalig kartrekker van de KHN tekende protest aan toen de bond niet aan de CAO onderhandelingstafel tussen het CNV en FNV mocht plaatsnemen. Het protest werd in eerste instantie afgewezen, maar uiteindelijk werden er samen afspraken gemaakt over de nieuwe CAO.

Actie via social media

De NHV werd in 2017 opgericht na een actie via social media. De actie moest onder andere bewerkstelligen dat er een nieuwe CAO in het leven werd geroepen, omdat die er van 2014 tot en met 2017 niet was. Uiteindelijk kwam er wel een CAO, maar werd deze afgesloten door het KHN en CNV.

Geschreven door:

De Nieuwe Horeca Vakbond gooit handdoek in ring

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Hema en Jumbo starten samenwerking

Lees ook: Zwaardere maatregelen tegen rijden onder invloed