COLLEGE-CLUB#3: DE GROTE VRAGEN OVER PLANETEN EN BUITENAARDS LEVEN
Vondel CS. Foto: vrijetijdamsterdam.nl
DE GROTE VRAGEN OVER PLANETEN EN BUITENAARDS LEVEN

Dinsdagavond staat een deel van Vondel CS in het teken van de College-Club. Thema zijn planeten en buitenaards leven. De College-Club is een initiatief dat in Amsterdam en New York plaatsvindt. Onder het motto ‘Het brein mag een avond uit!’ organiseert de College-Club inspirerende avondcolleges voor hoogopgeleide young professionals gericht op het vergroten van de algemene kennis. Dinsdagavond worden er vragen beantwoord door Govert Schilling. Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist en heeft ervaring op het gebied van meerdere onderwerpen.

De laatste ontwikkelingen in de wereld van wetenschap en business

Tijdens de sessies komt onder andere aan bod wat de laatste ontwikkelingen zijn in de wereld van wetenschap en business. Dinsdag gaat het onder andere over de eerste stappen van de mensheid op nieuwe grond zoals op Mars en de Maan en of er kans is op ander leven in ons zonnestelsel.

Er wordt al eeuwenlang onderzoek gedaan naar het ontstaan van de planeet

‘Al eeuwenlang verrichten natuur- en sterrenkundigen onderzoek naar het ontstaan van onze planeet, het heelal en het leven. Vragen over zwaartekracht, sterrenstelsels, kwantummechanica, zwarte gaten en buitenaards leven blijven intrigeren. In hoeverre zijn er al antwoorden gevonden op deze big questions’, is te lezen in het bericht van de College-Club.

De College-Club meldt verder dat buitenaards leven fascinerend is

De College-Club meldt verder dat buitenaards leven een fascinerend onderwerp en vraagt zich tegelijkertijd af wat leven precies is en hoe je dat kunt aantonen.
Ook komen er vragen voorbij zoals: Hoe groot is de kans dat we niet alleen zijn? Hoe ontdek je een planeet bij een andere ster en hoeveel planeten zijn er eigenlijk in het heelal?

Het evenement is een programma van de College-Club in samenwerking met de Rode Hoed.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Lees alles over Chinese Social Media