Christie's Amsterdam: naoorlogse en hedendaagse kunstveilingen bij De Westergasfabriek
Foto: Wikipedia

Christie’s Amsterdam: naoorlogse en hedendaagse kunstveilingen bij De Westergasfabriek

Amsterdam – Op 22 november 2018, tegelijkertijd met de start van het Amsterdam Art Weekend, zullen Christie’s halfjaarlijkse veilingen, naoorlogse en hedendaagse kunst in de Westgasfabriek publiekelijk te zien zijn tot ze daadwerkelijk geveild gaan worden op 26 en 27 november.

De veiling biedt een uitstekende reeks Duitse en Nederlandse kunst, waaronder hoogtepunten van kunstenaars zoals Georg Baselitz en Sigmar Polke. Omdat de verkoop samenvalt met het 70-jarig jubileum van de Europese avant-gardistische groep Cobra, wordt een selectie van werken van kunstenaars als Karel Appel, Corneille, Asger Jorn en Pierre Alechinksy aangeboden in een speciaal gedeelte van de veiling welke op 26 november zal plaatsvinden.

Dat speciale gedeelte van de avondveiling heeft als titel: Cobra 70 Years: Creation before the theory. Bij De Cobra-sectie pronken twee grote werken van Karel Appel van dezelfde vooraanstaande Amerikaanse verzamelaar: Tête Bleue (Blue Head, schat € 250.000 – 350.000) uit 1953, een expressionistische compositie en La fleur et les oiseaux (The Flower and the Birds , schat € 250.000 – 350.000) geschilderd in 1951, het jaar waarin de Appel Cobra verliet en naar Parijs verhuisde. Het schilderij is een samensmelting van de kunstenaarspraktijk op een cruciaal moment in zijn carrière, tegelijk anticiperend op zijn toekomstige werk in Parijs en een opsomming van de CoBrA-ethos.

Voor alle details m.b.t. de veilingen kunt u het beste een kijkje nemen op de website van Christie’s internationale veilinghuis, met als locatie Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: bijzondere interactieve kunstexpositie met thema Dadaïsme