Bitcoinkoers staat nu op bijna 32.000 dollar
Foto door Crypto Crow via Pexels

De waarde van de Bitcoin heeft de afgelopen dagen een grotere daling dan opmars ingezet. En dat terwijl de digitale munt ruim een week terug tot maar liefst 40.000 dollar was gestegen. De schommeling toont weer eens aan dat de waardes van de munt sterk blijven fluctueren. De digitale munt bereikte ruim een maand terug de 42.000 dollar. Volgens de kenners uit de Bitcoinindustrie was dit een absolute recordhoogte.

Vanaf het hoogtepunt dat groot werd uitgemeten in de financiële media, ging het in een aardig tempo minder met de munt. Afgelopen vrijdag was de munt ineens 28.800 dollar waard. Later op de dag stond de Bitcoin ineens weer boven de 30.000 dollar. Vandaag, zaterdag 23 januari, staat de koers van de Bitcoin op 31.768 dollar.

Speculaties

Financiële specialisten speculeren over de daling. Sommigen zeggen dat de waardedaling is ingezet vanwege negatieve uitspraken die zijn gedaan door de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen. Afgelopen week pleitte Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, dat er in de wereld meer regels opgesteld moeten worden voor het handelen in cryptomunten.

Ethereum

Desondanks is de Bitcoin wereldwijd, op dit moment, nog steeds het meest waardevolle digitale betaalmiddel. Volgens financiële experts staat Ethereum, met een flinke achterstand, op de tweede plek. De Ethereum zakte de laatste dagen eveneens behoorlijk. Ethereum is een opensourceplatform en ‘mining’ netwerk voor diverse cryptovaluta waaronder de ether.

Bitcoin

Bitcoin is een cryptovaluta en wordt omschreven als een mondiaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Het netwerk is ‘peer-to-peer’ en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling. Dat wil zeggen dat er geen tussenpersoon aan te pas komt. Er zijn meerdere platforms met een levendige Bitcoin handel. Via ‘Bitcoin Evolution‘ kun je bijvoorbeeld in Bitcoins handelen.

De financiële mutaties worden gecontroleerd via netwerk codes door het gebruik van cryptografie en worden opgeslagen in een openbare gedistribueerde database, gekend als een blockchain, waar gemiddeld eens in de 10 minuten een blok aan wordt toegevoegd.

Wachtwoorden

Onlangs kwam er een Duitser in het nieuws die niet meer bij zijn Bitcoins kan komen. De Duitser heeft een harde schijf met daarop Bitcoins ter waarde van ruim 180 miljoen euro. Een mooi aantal, maar de Duitser heeft een groot probleem. Hij is het wachtwoord van de schijf vergeten en kan niet bij zijn digitale geld.

Lees ook: Vanaf 1 januari 2021 in Transformatorhuis: Studio Westergas by Vel’Or Graceful Events