Bitcoin koers nu op 37.104,90 Amerikaanse dollar
Afbeelding van StockSnap via Pixabay

De Bitcoin koers staat op dit moment op 37.104,90 Amerikaanse dollar. Dat betekent dat de Bitcoin op dit moment vrij stabiel lijkt te zijn. Precies een week terug, op 26 mei 2021, was de koers van de Bitcoin 39.009,70 dollar.

De weken daarvoor waren de koersen allesbehalve stabiel. Op 24 mei stond de koers van de crypto munt nog op circa 32.000 dollar. Dat liet zien dat er tijdens twee dagen een hele hoop kan gebeuren.

De koersstijging was te danken aan de Zuid-Afrikaans-Canadees-Amerikaans ondernemer Elon Musk. De oprichter van SpaxeX en medebedenker van Zip2, had positieve berichten over de cryptovaluta de wereld in geslingerd. Dit gebeurde hoofdzakelijk via het social medium Twitter.

De afgelopen maanden

Er gebeurde de afgelopen maanden veel op het gebied van de Bitcoin. Zo schoot de digitale munt in oktober 2020 als een raket de lucht in. Sinds de maand maart van dit jaar bewoog de koers van het digitale geldstuk tussen de 49.200 dollar en 60.000 dollar. Dat terwijl de munt in november 2020 nog rond de 11.000 dollar schommelde.

Chinese centrale bank

Bitcoin dook in mei van dit jaar onder de 32.000 dollar nadat de Chinese centrale bank herhaalde dat cryptomunten geen betaalmiddel zijn. Dat wil zeggen dat je er in China niet mee kunt betalen.

Daarbij komt het feit dat de Chinese overheid financiële bedrijven en betalingsondernemingen al verboden heeft diensten te verlenen die gerelateerd zijn aan transacties met digitale munten. Ook waarschuwde de Chinese centrale bank voor speculatieve handel in cryptomunten.

Bitcoin in Nederland

In Nederland kun je sinds kort in een aantal restaurants betalen met Bitcoins. Er bestaat zelfs een onderneming die haar medewerkers deels salaris uitbetaald in Bitcoins. Hoewel de munt bij een redelijk aantal landgenoten populair is, wordt er ook genoeg gewaarschuwd. Zo wordt er aangegeven dat je niet in Crypto moet handelen als je er weinig verstand van hebt.

Via ‘bitcoin code’ is handelssoftware voor cryptocurrency te verkrijgen. Er wordt aangegeven dat de site is ontwikkeld om de winstgevendheid en je handelservaring te verbeteren.