Koningsdag Amsterdam: Apollolaan in Zuid in teken straatkinderen India

Koningsdag Amsterdam: Apollolaan in Zuid in teken straatkinderen India

Koningsdag Amsterdam: Apollolaan in Zuid in teken straatkinderen India

Een deel van de Apollolaan in Amsterdam-Zuid staat tijdens de aankomende Koningsdag in Amsterdam in het teken van straatkinderen en straatjongeren in India. Vrijwilligers organiseren een vrijmarkt waarbij geld op wordt gehaald voor de straatkinderen en straatjongeren in India. Amsterdammers kunnen spullen overhandigen die tijdens Koningsdag worden verkocht voor het goede doel.

Deze zomer zal een groep vrijwilligers van hulporganisatie SAMEN naar India gaan en de handen uit de mouwen steken om jongeren een betere toekomst te kunnen bieden. Ze leven en werken een maand mee op diverse projecten. Uitwisseling staat hierbij centraal. Daarnaast zal de groep op een praktische manier een bijdrage leveren aan de straatkinderenprojecten. Bijvoorbeeld door te investeren in het project of door zelf te klussen.

Voor een euro kun je gebruik maken van een schoon toilet

Om deze hulpacties te kunnen realiseren verkoopt organisatie SAMEN tijdens Koningsdag boeken, speelgoed, huishoudspul en eigen alles wat los en vast zit. Voor een euro kun je gebruik maken van een schoon toilet. Uitrusten op een bankje onder het genot van een kopje koffie of thee is ook mogelijk.

Vrijwilligers zijn net als spullen voor de verkoop nog steeds van harte welkom

Vrijwilligers zijn net als spullen voor de verkoop nog steeds van harte welkom. Met een groep van enthousiaste SAMEN vrijwilligers willen ze er een enthousiaste bedoening van maken. Vrijwilligers zijn vanaf donderdagavond welkom voor de laatste voorbereidingen, waarna vrijdag in de vroege morgen de boel los gaat.

SAMEN heeft projecten voor straatkinderen en -jongeren in Afrika, Azië en Latijns Amerika

Zowel voor het project op Koningsdag alsmede in het algemeen kunnen mensen zich nog aansluiten bij SAMEN. Zij brengen je in contact met projecten die zich inzetten voor straatkinderen en -jongeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Als vrijwilliger of stagiair kun je meewerken. Een goede voorbereiding en begeleiding staat bij SAMEN centraal.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Koningin van de Spareribs kijkt tevreden terug op fantastisch buurtfeest