The Dylan Amsterdam viert 20-jarige jubileum op bijzondere wijze

Leuk nieuws over The Dylan Amsterdam. Het luxe 5-sterren ‘boetiekhotel’ staat al sinds mei in het teken van het 20-jarige jubileumjaar. Met diverse ‘The Dylan Talks’ events viert The Dylan Amsterdam de komende maanden op bijzondere wijze het 20-jarige bestaan. In dat kader staat The Dylan Talks dinsdag 24 september in het teken van Royal Coster Diamonds. Royal Coster Diamonds, de oudste diamantslijperij ter wereld, neemt de gasten mee in de rijke geschiedenis die Amsterdam als diamantstad heeft. Vrije Tijd Amsterdam blikt vooruit op het speciale event en stelde een aantal vragen aan de organisatie.

The Dylan Amsterdam viert 20-jarige jubileum op bijzondere wijze
De entree van The Dylan Amsterdam.

Kun je allereerst iets vertellen over de The Dylan Talks in het algemeen?

“Vanaf mei is het iedere derde of vierde dinsdag van de maand tijd voor The Dylan Talks. Deze events hebben een cultureel karakter en worden gehouden in één van de intieme ruimtes en in de sfeervolle binnentuin van het hotel. Tijdens de ‘Talks’ zijn er onder meer lezingen met educatieve elementen, welke raakvlakken hebben met de historie van The Dylan en de locatie waar dit hotel zich bevindt. Hiermee wordt een podium gecreëerd waar Amsterdammers en gasten van het hotel culinair, maar ook cultureel kunnen genieten. Tickets kosten € 9,95 en zijn hier verkrijgbaar.”

Wie organiseert The Dylan Talks? En kun je iets meer over deze organisator(en) vertellen?

“The Dylan Talks wordt door het luxe 5-sterren boetiekhotel The Dylan Amsterdam geïnitieerd. Het in het hart van de stad gelegen hotel heeft 40 kamers en suites. Restaurant Vinkeles en de Bar & Brasserie OCCO maken deel uit van het hotel, dat in 1999 werd geopend.

Vinkeles, sinds 2009 bekroond met een Michelinster, biedt middels een verfijnde Franse keuken een uitstekende mix tussen klassieke en eigentijdse stijlen. OCCO is een absolute ‘place to be’ voor een uitgebreid ontbijt, perfecte lunch, informeel diner en niet te vergeten: voor heerlijke en eigenzinnige cocktails.”

Bar & Brasserie OCCO
Bar & Brasserie OCCO

Wat kunnen we tijdens ‘Dylan Talks #4 X Royal Coster Diamonds’ verwachten?

“De vierde editie van de ‘Dylan Talks’ staat dinsdag 24 september in het teken van Royal Coster Diamonds. Zij zijn de oudste diamantslijperij ter wereld en nemen de gasten mee in de rijke geschiedenis die Amsterdam als diamantstad heeft.

De diamantslijperij zal vertellen over het koninklijke verleden van Royal Coster Diamonds en de legendarische diamanten die door de eeuwen heen door hen zijn geslepen. Daarnaast wordt verteld hoe Amsterdam in de 17e eeuw het diamantcentrum van de wereld werd en op welke manier dit Nederland heeft beïnvloed.

Meesterslijper Frank van Poorten laat de aanwezigen een authentieke slijpmolen zien, terwijl hij meer vertelt over zijn ambacht, welke door UNESCO op de werelderfgoedlijst is gezet.”

The Dylan Amsterdam viert 20-jarige jubileum op bijzondere wijze

Hoe zijn de eerste drie edities verlopen?

“De eerste 3 edities zijn boven verwachting verlopen, de opkomst was hoog en het publiek was erg enthousiast.

De eerste editie van The Dylan Talks was een literaire avond waarbij schrijfster Alma Mathijsen in gesprek gaat met schrijfster, essayist en scenarist Hanna Bervoets over haar werk en leven als succesvol auteur. In mei 2019 is het nieuwe boek van Hanna ‘Welkom in het Rijk der zieken’ verschenen.

Tijdens de tweede editie namen de beste verhalenvertellers van Spoken Agency het aanwezige publiek mee in hun ervaringen en kijk op de wereld. De avond begon met een spoken word meditatiesessie van Justin Samgar, dat werd begeleid door de magische cellomuziek van The Wong Janice. Een performance die nog niet eerder te zien was. Hier toonden beiden hun liefde voor de stad Amsterdam die als een rode draad door de optredens loopt.

De derde ‘Talks’ genaamd Viva had betrekking op een maatschappelijk onderwerp dat ging over anderen op de maat nemen via social media en hoe we op een nette manier de discussie kunnen voeren zonder respectloos te zijn of iemand te kwetsen.

Hoe is het voor iemand die online wordt geshamed? Wat zijn de gevolgen? Hoe discussiëren we op, bijvoorbeeld, Instagram zonder dat het overslaat in online haat?

De avond stond onder leiding van VIVA’s hoofdredacteur Debby Gerritsen als moderator en er waren diverse panelleden.”

Wat is de drijfveer om The Dylan Talks te organiseren?

“The Dylan wil graag interessante en gedenkwaardige avonden met een bepaalde mate van diepgang organiseren voor lokale Amsterdammers, met gastsprekers of performers die op een enkele uitzondering na, uit Amsterdam afkomstig zijn.”

Een groot deel van de opbrengst gaat naar het goede doel voor daklozen in Amsterdam. Interessant! Vertel.

“The Dylan Amsterdam vindt het belangrijk om aan de daklozen van Amsterdam te denken en iets voor hen te betekenen. Wat is hier een beter moment voor dan een gezamenlijke donatie voor het jaarlijkse daklozen evenement te doen dat in juni in de Hoftuin plaatsvond en georganiseerd werd door de Protestantse Diaconie Amsterdam.”

Hebben jullie misschien nog iets toe te voegen?

“Houdt de agenda van The Dylan Talks in de gaten want elke maand wordt er een interessante Talks georganiseerd. Voor de prijs hoef je het niet te laten, kaarten zijn slechts €9,95 en bovendien is het overgrote deel bestemd voor het goede doel”, laat de organisatie van The Dylan Talks ten slotte weten.”

Interview door:

The Dylan Amsterdam viert 20-jarige jubileum op bijzondere wijze

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Voorbeschouwing op de bijzondere lichtkunsttentoonstelling Parklicht 2019