Fernando Ricksen zaterdag aanwezig bij Amsterdam City Swim 2017

Amsterdam City Swim
Fernando Ricksen en zijn vrouw tijdens hun bezoek aan Zenit en PSV in 2015. Foto: fc-zenit.ru

Fernando Ricksen zaterdag aanwezig bij Amsterdam City Swim 2017

Groots nieuws voor de Amsterdam City Swim 2017. Oud profvoetballer en ALS Patiënt Fernando Ricksen komt speciaal voor de Amsterdam City Swim naar Nederland. Hij geeft het eerste startschot van de ACS 2017. “We zijn er trots op jou te mogen ontvangen Fernando”, laat de organisatie van de City Swim weten op Facebook. De zwemtocht wordt aankomende zondag 3 september 2017 georganiseerd. Tijdens de Amsterdam City Swim springen ruim 3000 deelnemers in het diepe voor ALS.

Fernando Ricksen

Fernando Ricksen, oud-topvoetballer bij o.a. Glasgow Rangers en Fortuna Sittard, heeft sinds 2013 ALS. In april 2017 is er een documentaire getoond waarin Ricksen samen met zijn gezin, vrienden en sportjournalist Vincent de Vries zijn heftige Strijd tegen ALS heeft laten vastleggen. Acht maanden lang volgde de camera hem overal. Het resultaat is een emotioneel en indrukwekkend portret van een heel strijdbare man. Fernando wilde graag laten zien wat ALS is, en hoe hij leeft met deze genadeloze ziekte.

De route

De route van de Amsterdam City Swim is in samenwerking met Waternet bepaald en voert door de 400 jaar oude grachten van Amsterdam en de Amstel. Er wordt gestart op het historische terrein het Marine Etablissement Amsterdam en gefinisht op de Keizersgracht (kruising Reguliersgracht). In 2015 is de route door kou tijdens het evenement ingekort. De organisatie behoudt zich ook dit jaar het recht voor om dit indien de situatie daar om vraagt, door te voeren.

Prijsuitreiking en cheque overhandiging

Na afloop van het zwemmen volgt er op het MEA traditiegetrouw de prijsuitreiking en de cheque overhandiging. Daarna gaat het dak eraf en heft de organisatie met alle aanwezigen het glas op alle dierbaren voor wie we de Amsterdam City Swim georganiseerd wordt.

Zwemmers aanmoedigen

De Amsterdam City Swim is voor iedereen toegankelijk! Langs het gehele parcours kan publiek de zwemmers aanmoedigen. Alleen voor het startgebied (Marine Etablissement Amsterdam) zijn toegangskaarten vereist. Gedurende de dag genieten alle deelnemers en fans van hapjes en drankjes en van de DJ’s van Radio Veronica! Voor de finishlocatie zijn er specifieke arrangementen verkrijgbaar die een uniek zicht en volledig verzorgde catering bieden, maar kan publiek ook vrij toegankelijk vanaf de kade kijken (Keizersgracht even kant huisnummers) (kijk voor de verschillende arrangementen in de shop).

Overige informatie

Er wordt enorm veel georganiseerd voor, tijdens en rondom de City Swim en het belangrijkste is natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen om de ziekte ALS te bestrijden. Mede hierom is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de site van de Amsterdam City Swim.

vrijetijdamsterdam.nl