Warm en vrolijk ogend lawaaiprotest Stadshout Amsterdam

Als je zo ontzettend boos bent zoals Stadshout en sympathisanten, en dan toch nog een warme en vrolijk ogende protestactie weet neer te zetten, mogen we ons petje best afnemen voor deze mensen. Dinsdagmiddag werd in de Tweede Jan van der Heijdenstraat, op initiatief van Bewoners van De Pijp en Made in De Pijp vanaf 17:30 uur een ware kabaal-protestactie georganiseerd. De aanwezigen toonden eerst steun voor het ambachtelijke bedrijf Stadshout Amsterdam, en uitte hun zorgen over de positie van de ambachtelijke bedrijven in Amsterdam.

Een tweede leven

Stadshout verwerkt Amsterdamse bomen op duurzame wijze en biedt ze een tweede leven in Amsterdam. Na 30 jaar krijgt Stadshout een huurverhoging van 350 %. En daarmee komt het bestaansrecht van het authentieke houtwinkeltje ernstig in gevaar. En dat betekende tijd voor actie.

De huurprijsgekte

Voorafgaand aan de unieke ‘manifestatie’ lieten de organisatoren onder andere weten dat er door de huurprijsgekte van de laatste jaren steeds meer ambachtelijke bedrijven in de Pijp ingewisseld worden voor fastfood, ketens en snel-geld-zaakjes.

Medestanders Stadshout

En zo geschiedde het dat er een hoop medestanders voor de deur van Stadshout stonden, op het trottoir en de weg van de Tweede Jan van der Heijdenstraat. Naast protestborden was het vooral een imponerend kabaal dat veelal door buurtgenoten werd aanschouwd vanachter het raam.

Terwijl sommige achter het raam bleven plakken was er nog een toespraak met uitleg over de situatie, waarna een fanfare band op vrolijke wijze de aanwezige manifestanten, waaronder enkele buren van het Stadshoutwinkeltje, trakteerde op zeer vrolijke muziekklanten.

Het bleef daarna nog een tijdje lawaaierig in de Tweede Jan van der Heijdenstraat, waarna de menigte met een dubbel gevoel huiswaarts keerde.

vrijetijdamsterdam.nl