VRIJDAG WEER CODE GEEL VOOR NEDERLAND

VRIJDAG WEER CODE GEEL VOOR NEDERLAND Het wordt vrijdag weer code geel voor Nederland. Dat heeft het KNMI bekend gemaakt. Volgens het weerspecialisten trekken onweers- en hagelbuien vanaf de tweede helft van de middag van zuidwest naar noordoost over het land.
Onder de rook van Amsterdam, in Ouderkerk aan de Amstel, ging de storm donderdag flink tekeer. Foto: Herman Stokkel

VRIJDAG WEER CODE GEEL VOOR NEDERLAND

Het wordt vrijdag weer code geel voor Nederland. Dat heeft het KNMI bekend gemaakt. Volgens de weerspecialisten trekken onweers- en hagelbuien vanaf de tweede helft van de middag van zuidwest naar noordoost over het land. Volgens het weerinstituut begint de dag nog zonnig en droog, maar krijgen we daarna onweersbuien. Omdat veel mensen vrij zijn in verband met Pinksteren wordt er een extra drukte verwacht op de snelwegen in het land.

Het begint nog rustig

Volgens de KNMI is het in de nacht naar zaterdag aanvankelijk droog en zijn er opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en kan er een enkele bui overtrekken. De minimumtemperatuur daalt naar een graad of 12°C. De zuidenwind neemt geleidelijk toe naar vrij krachtig, 5 Bft, in de kustgebieden naar krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Langs de westkust neemt de wind mogelijk toe tot stormachtig, 8 Bft. Bovendien zijn er daar dan zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/uur.

VRIJDAG WEER CODE GEEL VOOR NEDERLAND
Onder de rook van Amsterdam, in Ouderkerk aan de Amstel, ging de storm donderdag flink tekeer. Foto: Herman Stokkel

De verwachting voor zaterdag

“Zaterdag overdag is er een tweedeling met in de noordwestelijke helft veel bewolking en enkele buien. In de zuidoostelijke helft blijft het aanvankelijk droog en is er meer ruimte voor de zon, maar ook daar kan in de middag een bui overtrekken. Later in de middag en avond wordt het van het zuiden uit geleidelijk droog en klaart het steeds meer op.

Het is fris met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 14°C in het noordwestelijk kustgebied tot 19°C in het zuidoosten. De wind wordt geleidelijk zuidwestelijk en is boven land vrij krachtig tot krachtig, langs de kust hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Vooral in de kustprovincies is er kans op zware windstoten van 75-90 km/uur”, aldus het KNMI.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Weer in Amsterdam