Voorbeschouwing Schaatsfestijn Boerhaaveplein

Op zondag 16 februari wordt er op het Boerhaaveplein een heus Schaatsfestijn georganiseerd. Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit op het buurtfeest dat op 16 februari van 12:00 uur tot 17:00 uur wordt georganiseerd. We stelde een aantal vragen aan Sylwie Sadowska van het Badhuis Atelier.

Op 16 februari wordt er door het Badhuis Atelier en het Jongerencentrum JACO een ‘Schaatsfestijn’ georganiseerd voor de buurtbewoners van het Oosterpark en de buurten rondom zoals Transvaal-, Indische- en Dapperbuurt. Wil je deze organisaties eens toelichten?

Badhuis Atelier is een kleinschalige laagdrempelige organisatie die gericht is op de buurt. Sinds 2016 verzorgen we activiteiten voor het hele gezin met speciale aandacht voor kinderen van gezinnen met een laag inkomen. Bij ons is iedereen welkom en heeft iedereen het recht om zijn talent en persoonlijkheid te ontwikkelen, ongeacht waar iemand vandaan komt.

Jongerencentrum JACO (Jongeren Activiteiten Centrum Oost) is één van de talentencentra in Amsterdam Oost. Een veilige plek voor jongeren waar ruimte is voor een brede talentontwikkeling op het gebied van muziek, media, theater, dans en evenementen.

Wordt er vaker iets voor de buurt georganiseerd?

We organiseren in de schoolvakanties en op feestdagen voor kinderen en hele families verschillende activiteiten zoals thema workshops en festivals gezonde zomerpicknicks op ons zonnige terras en plein.
Onze activiteiten zijn populair en worden altijd echt drukbezocht. Dat is fantastisch!

Wat kunnen de bewoners van het buurtfeest op 16 februari verwachten?

We hopen dat er veel bewoners komen die van schaatsen houden. Het is echt een première. Niet alleen voor ons maar ook voor het plein. Er was nooit eerder een schaatsfestijn en er werd nooit eerder geschaatst. Het is een cadeau voor de bewoners. Schaatsen is iets speciaals. Als de grachten niet bevroren zijn dan moeten mensen naar speciale plekken kunnen gaan. Het is ook een leuke manier om iedereen samen te brengen.

Denk je dat alle bewoners van jong tot oud op het feest afkomen, of verwacht je een bepaalde leeftijdsdoelgroep?

We verwachten een generatie mix waar alle leeftijden aanwezig zullen zijn en we hopen dat iedereen die niet op vakantie is zal komen!

Heerlijk om de schaatsen eens onder te binden, maar door wie wordt dit qua kosten mogelijk gemaakt?

Met dank aan het Stadsdeel Oost.

Kunnen er schaatsen gehuurd worden of moeten de bewoners hun eigen schaatsen meenemen?

Beide is mogelijk, mensen mogen hun eigen schaatsen meenemen en voor diegene die geen schaatsen hebben staan er schaatsen klaar om te lenen.

Kan je al iets over het programma vertellen?

De hoofdactiviteit is schaatsen dus alles draait daarom. De beste artiesten (rappers en Dj’s) van Oost zullen de muziek verzorgen.

Wordt het voor de mensen die niet gaan schaatsen ook gezellig?

We hopen dat ook niet-schaatsers komen, en toch schaatsen lenen en het proberen. Omdat het nooit te laat is voor sport, kan iedereen op elke leeftijd beginnen. De rest kan dansen op de ritme van de Dj’s. We hebben ook lekkere Indiase linzensoep om te proeven en het is ook altijd gezellig om andere buren te ontmoeten!

Wie verzorgen de hapjes en de drankjes?

Onze lieve vrijwilligers.

Wat verwacht je van deze middag?

Dat we zoveel mogelijk bewoners samenbrengen van de kleinste tot de oudste! En dat we hen inspireren om tijdens vakanties iets voor zichzelf en tegelijk iets met elkaar te doen zoals schaatsen!

Vrije Tijd Amsterdam bedankt Sylwie Sadowska voor haar tijd en wenst de organisatie en de buurt een leuke middag toe!

vrijetijdamsterdam.nl