Vier grote steden steunen noodkreet Leger des Heils

Vier grote steden volgen noodkreet Leger des Heils op
Het Leger des Heils tijdens een eerdere actie. Foto: Pixaby

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben steun gegeven aan de noodoproep van het Leger des Heils. De organisatie, die helpt en zorgt voor mensen aan de onderkant van de samenleving, luidde de afgelopen week de noodklok in een brief aan de regering. “Als er nu niets gebeurt, hebben we volgend jaar nog veel meer daklozen”, is te lezen in de brief van het Leger des Heils.

Meer geld voor daklozencrisis

Naar aanleiding van de brief komen de vier grote steden nu in actie. Zij dringen er gezamenlijk op aan om meer geld uit te trekken voor de daklozencrisis. De ‘grote vier’ pleiten voor meer betaalbare woningen om daklozen een nieuwe start te geven.

Kwetsbare daklozen ondersteunen

Ook vinden zij dat er extra geld uitgetrokken moet worden om kwetsbare daklozen ondersteuning te kunnen bieden. De punten zijn via een brandbrief aan premier Rutte, twee ministers en staatssecretarissen kenbaar gemaakt.

Verdubbeling daklozen

Volgens de laatste onderzoekstatistieken van het CBS, die afgelopen zomer zijn uitgevoerd, leven er momenteel 40.000 mensen in Nederland op straat. Dat betekent een ruime verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.

Soepbus van het Leger des Heils

Het Leger des Heils zet zich al dag en nacht in voor dak- en thuisloze mensen. Zo trekt er een aantal keer per week een bus op uit om dak- en thuisloze mensen te voorzien van soep, koffie, brood, warme kleding en dekens. Dat zijn de eerste levensbehoeften die zij nodig hebben.

Geschreven door:

Rik Verkaik

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ajax – Feyenoord: De 5 mooiste goals