Waar kun je lekker uitwaaien tijdens de Corona Crisis in Amsterdam?
Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Corona moe en zin om lekker te wandelen of te joggen? Je bent zeker niet de enige. Gelukkig mag er nog wel een frisse neus gehaald worden en daarom hebben wij een overzichtje gemaakt van lekkere plekken waar je lekker kunt joggen of kunt wandelen.

Amsterdamse Bos

Ok, ok, ok, het Amsterdamse Bos is misschien wel de lekkerste plek op dit moment. Je kunt er een heerlijke boswandeling maken of een lekker stuk joggen. Kinderen kunnen zich in het gras van het bos ook lekker uitleven.

Baanakkerspark

Het baanakkerspark is een stadspark in Amsterdam-Noord. Het is een natuurpark met een gevarieerd landschap: bos, water, grasland, moeras, struikgewas en heide. De moeite waard om eens lekker te bezoeken.

Beatrixpark

Het stadse Beatrixpark is gelegen in Amsterdam-Zuid. Het park ligt dichtbij de Ringweg-Zuid van de A10 en op korte afstand van de Beethovenstraat en RAI Amsterdam. Door het park kun je onder andere heerlijk wandelen of lekker fietsen.

Bijlmerweide

De Bijlmerweide is een park in Amsterdam-Zuidoost. De Bijlmerweide ligt ten oosten van de wijken Kantershof en Geerdinkhof. Het park ligt ten westen van de rivier de Gaasp en het Diemerpark, ten noorden van het Gaasperpark en ten zuiden van het industriegebied Verrijn Stuartweg in Diemen.

Bretten, de

Volkstuinpark de Bretten is een gemeenschapstuin in Amsterdam, waar het prima vertoeven is. Dit Amsterdamse park is gelegen aan de Seineweg 16.

Erasmuspark

Aan de Jan van Galenstraat ligt het Erasmuspark. Dit stadse park ligt precies tussen de Admiralengracht en de Mercatorstraat. In het park kun je meerdere leuke dingen doen. Je kunt er onder andere wandelen, sporten, picknicken, voetballen of met lekker weer met een handdoek in het gras van de zon genieten. Uiteraard wel gepaste afstand van elkaar bewaren!

Flevopark

Als je op zoek bent naar een lekker stadspark in Amsterdam kun je gerust eens een bezoekje brengen aan het Flevopark. Dit park is gelegen in Amsterdam-Oost en vormt de oostelijke begrenzing van de Indische Buurt.

Frankendael

Park Frankendael ligt in de Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost. Het stadse park is ontstaan aan het einde van de 17e eeuw en behoort dus al een tijdje tot de lijst met parken in Amsterdam.

Gijsbrecht van Aemstelpark

In Amsterdam-Zuid is het Gijsbrecht van Aemstelpark gelegen. Dit stadse park ligt tussen de Amstelveense weg en de Europaboulevard. Het park is in 1963 vernoemd naar Gijsbrecht van Aemstel.

Martin Luther Kingpark

Het Martin Luther Kingpark ligt in de Rivierenbuurt. Het Martin Luther Kingpark ligt gelegen langs de President Kennedylaan en aan rivier de Amstel, en bestaat uit twee delen, die worden gesplitst door de Nieuwe Utrechtsebrug. Het park is niet heel groot, toch kun je er lekker vertoeven. Als het lekker weer is kun je er met je handdoek lekker in het gras liggen.

Veel mensen gebruiken het Martin Luther Kingpark als plek om lekker buiten te sporten. Je kunt er voetballen, hardlopen, en belangrijk anno 2020, diverse work outs doen. Het Martin Luther Kingpark kreeg vooral naamsbekendheid vanwege theaterfestival de Parade, dat er altijd wordt georganiseerd.

Oeverlanden, de

In Amsterdam Nieuw-West kun je een bezoekje brengen aan de Oeverlanden, een park recreatie- en natuurgebied. De Oeverlanden liggen dichtbij het volkstuincomplex Ons Buiten.

Nelson Mandelapark

In Amsterdam Zuidoost kun je in het Nelson Mandelapark vertoeven. Dit Amsterdamse park heette in het verleden het Bijlmerpark. Het ligt in de wijk Bijlmer aan het Reigersbospad in Amsterdam.

Noorderpark

Het Noorderpark is een Amsterdams park dat is gelegen in Noord. Je kunt in het park heerlijk tot rust komen, ook in Corona tijden.

Oosterpark in Amsterdam-Oost

Onlangs deed ik een rondje Oosterpark. In tegenstelling tot het Sarphatipark waar je vooral veel Nijlganzen hebt, zijn er in het Oosterpark veel reigers, meerkoeten en eenden te vinden. In het midden van het Oosterpark ligt een groot grasveld. Tijdens de wandeling door het park zag ik ook van die geinige groene papegaaien voorbij komen vliegen. En dat niet alleen, bovenop een boomstam zat een ooievaar. Echt mooi om te zien! In het Oosterpark is ook veel water. Helemaal in het midden is een mooie fontein.

Park Schinkeleilanden

Ten westen van het Olympisch Stadion tref je het groene park Schinkeleilanden. Het park is tussen het jaar 2005 en 2010 aangelegd en bestaat uit vier eilanden.

Rembrandtpark

In het Rembrandtpark kun je heerlijk vertoeven. Het stadse park is gelegen in Amsterdam Nieuw-West. Het park vormt de grens tussen Amsterdam Oud-West en Amsterdam Nieuw-West.

Sarphatipark in de Pijp

Weleens in het Sarphatipark geweest? Het park ligt midden in de authentieke wijk de Pijp. In het midden ligt water waar je via paadjes en bruggetjes overheen kunt lopen. Daarnaast ligt er voldoende gras om, weliswaar op gepaste afstand, even rustig neer te ploffen. Ben je niet zo’n grasliefhebber? Er zijn ook bankjes waar je lekker kunt zitten. Naast relaxen zie je er hardlopers en andere sportfanaten. Wat erg leuk is in het park dat zijn de Nijlganzen. Wist jij trouwens dat de oude Egyptenaren de Nijlgans beschouwden als een heilig dier en de gans daarom regelmatig hebben afgebeeld op Egyptische kunst? De Nijlgans komt oorspronkelijk uit Afrika. Maar, er zijn verwilderde populaties over de hele wereld. Als we ons huiswerk goed hebben gedaan dan is de Nijlgans sinds 1967 in Nederland te bewonderen. In mijn ogen zijn deze stadse Nijlganzen in het Sarphatipark leuk, lief en aardig.

Schellingwouderpark

In 2010 opende in Amsterdam-Noord het Schellingwouderpark. Het park ligt ter hoogte van de Schellingwouderbrug, tussen de Oranjewerf en Oranjesluizen. In 1960 is rondom de Schellingwouderbreek het Schellingwouderbreekpark aangelegd. Voor die tijd was het een groot weiland met her en der een boerderij.

Sloterpark

Weleens een bezoekje gebracht aan het Sloterpark? Vrije Tijd Amsterdam heeft er enkele bezoekjes aan gebracht. Het Sloterpark staat vooral bekend om de Sloterplas waaraan het park is gelegen. Rondom de Sloterplas kun je heerlijk wandelen of joggen.

Vondelpark in Amsterdam

Maar, natuurlijk staat het Vondelpark in deze lijst. Misschien wel het meest beroemde park van de stad. Je kunt hier lekker hardlopen, joggen, rustig op een bankje zitten of vanaf de kant naar voorbij zwemmende eendjes kijken.

Wertheimpark, het

In de Plantagebuurt is het Wertheimpark gelegen. Dit Mokumse park grenst aan de Plantage Middenlaan, de Plantage Parklaan en de Nieuwe Herengracht. Het park ligt tegenover de Amsterdamse Hortus Botanicus.

Westerpark in Amsterdam-West

Het Westerpark oogt knus en gezellig. Het park ligt op het randje van het Westergasterrein. Daar kun je met een gerust hart even uitwaaien.

Nou, dit was het dan wel weer, hopelijk tot de volgende keer 😉

Geschreven door:

Waar kun je lekker uitwaaien tijdens de Corona Crisis in Amsterdam?
Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Netzo Amsterdam: “Zeer belangrijk een gezicht te geven aan LGBT+ sporters”

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam