Tolhuistuin lanceert nieuw natuurprogramma: 'Expeditie Groen'
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking zijn belangrijke thema’s in het nieuwe verbeeldingsprogramma Expeditie Groen. De activiteiten vinden plaats in de Tolhuistuin én er zijn expedities door Amsterdam Noord. In januari wordt afgetrapt met het Groenste Ontbijt van Noord.

Groenste Ontbijt van Noord op 22 januari is een initiatief van Parkstad Noord om aandacht te vragen voor het behoud van groen in het stadsdeel. De deelnemers gaan om tafel om ideeën uit te wisselen over de aanspraak op groen nu stedelijke ontwikkeling een hot topic is en nieuwbouw de stad langzaam overneemt. De vraag tijdens dit ontbijt is: hebben we recht op een groene stad?

Op 9 februari volgt de workshop Voedselbosjes in de stad. De bezoekers leren hoe ze eetbare groenten kunnen verbouwen op balkon of in tuin. De week erna is er een expeditie met avonturier Arita Baaijens, die jaren alleen rondzwierf in Siberië en de Sahara en ontdekken we Noord zoals je het nooit eerder zag. Samen met Project Drawdown wordt er op 27 februari gefantaseerd hoe Klimaatneutraal Amsterdam Noord er over twintig jaar uit zou kunnen zien.

De eerste reeks evenementen van Expeditie Groen zijn tot stand gekomen in samenwerking met Climate Cleanup: een club van ondernemers en financiers die hebben besloten de natuur te regenereren. In het vervolg van Expeditie Groen maakt de Tolhuistuin onder andere programma’s met De Onkruidenier en Partizan Publik.

Tot in het voorjaar organiseren vier programmamakers uit de Tolhuistuin samen met instanties en inwoners uit Noord verscheidene expedities, diners, interventies, muziek, performances, workshops, tellingen en tuindagen voor jong en oud, in een collectieve zoektocht naar een eigentijdse verbondenheid met cultuur én natuur. Epeditie Groen wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst en VSBfonds.

Aankomend

22 jan – Groenste Ontbijt van Noord
9 feb – Workshop: Voedselbosjes in de stad
16 feb – Expeditie: Vernieuwde kaart van Noord
27 feb – Klimaatpositief Amsterdam Noord 2040
15 maart – Het recht op een groene stad

Het hele programma is te zien via www.tolhuistuin.nl/expeditie-groen

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Comedygrootheid Dave Chappelle terug naar Amsterdam