STA JE AL IN DE STARTBLOKKEN VOOR DE ROKJESDAGLOOP 2019?
TEAM ROKJESDAG 2019 IS ER KLAAR VOOR!

STA JE AL IN DE STARTBLOKKEN VOOR DE ROKJESDAGLOOP 2019?

Op 31 maart 2019 keert de Rokjesdagloop terug op Science Park! De 7e editie vorig jaar was een megasucces! Op een zonovergoten (maar ijskoude) lentedag met 1200 in enthousiaste deelnemers werd maar liefst 33.122 euro bij elkaar gelopen voor het goede doel, de strijd tegen MS.

Voor de zesde keer in actie voor MS

Voor de zesde keer is Stichting MS Research het goede doel van de Rokjesdagloop / Walk4MS. Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek financiert naar multiple sclerose (MS). Het kost € 60.000 per jaar om één wetenschapper een jaar lang onderzoek te laten doen. In meer dan 35 jaar onderzoek is ruim € 58 miljoen toegekend aan ruim 300 onderzoeksprojecten en zijn er hoopgevende resultaten. Deze projecten kunnen alleen worden voortgezet mede dankzij evenementen zoals de Rokjesdagloop / Walk4MS!

Opbrengst komt ten goede aan het MS Centrum Amsterdam

De opbrengst van de Rokjesdagloop / Walk4MS 2019 wordt, evenals vorig jaar, door Stichting MS Research toegekend aan het MS Centrum Amsterdam. Hoe kun je bijdragen aan deze opbrengst? Bij de inschrijving kun je kiezen voor een donatie aan onderzoek naar MS, bovenop het inschrijfgeld. Het inschrijfgeld zelf is nodig voor de organisatie van dit fantastische evenement. Je kunt er daarnaast voor kiezen om samen met je vriendinnen of collega’s extra geld in te zamelen via een eigen actiepagina.

MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel

MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Anders dan vaak wordt gedacht, is MS geen spierziekte. Bij MS raakt het isolerende laagje rondom de zenuwbanen (de myeline) beschadigd door ontstekingen. Daardoor kunnen de zenuwprikkels niet meer goed geleid worden over de zenuwbanen. MS treft, 1 op de 1000, jonge mensen tussen 20 en 45 jaar in de bloei van hun leven en zet hen buitenspel door het onvoorspelbare verloop van MS. Het MS Centrum Amsterdam doet onderzoek naar het vinden van een oplossing voor deze letterlijk zenuwslopende ziekte. Daarvoor is veel geld nodig.

Meer informatie over MS vind je op www.mscentrumamsterdam.nl en meer nieuws over de rokjesdagloop via https://rokjesdagloop.nl/.

vrijeijdamsterdam.nl

Lees ook: Eerste editie Knowledge Trail op 8 februari

Lees ook: DJ Kimberlee Ramirez: ‘deze munt had ook een prachtige keerzijde’