Speciale voorpremière in het kader van Coming Out Day

Speciale voorpremière in het kader van Coming Out Day
TransAmsterdam tijdens TransPride 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Speciale voorpremière in het kader van Coming Out Day

De FilmHallen, Cinemien en TransAmsterdam presenteren een speciale voorpremière in het kader van Coming Out Day. Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara (Victor Polster), wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

Debuterend regisseur Lukas Dhont werd in Cannes bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

Trans and Proud Coming Out Day Borrel

Na de filmvoorstelling kunnen de aanwezigen van 20:45 tot 24:00 borrelen en napraten over de film bij de Kanarie Club Bellamyplein 51 Amsterdam. Belangstellenden die geen tijd hebben om naar de film te komen zijn ook van harte welkom bij de borrel.

Voor meer informatie over dit event neemt u een kijkje via deze link.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Krachtenbundeling Spielraum en Bassiani tijdens ADE 2018