Ron Blaauw wint kort geding na geschil met Hudson’s Bay

Ron Blaauw wint kort geding na geschil met Hudson’s Bay
Ron Blaauw in het midden op de foto. Foto credits: Flickr.com

Hudson’s Bay heeft in de rechtbank in Amsterdam bot gevangen in haar zaak tegen Ron Blaauw. Het warenhuis eiste vorige week in een kort geding ontruiming van restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, gelegen op de bovenste verdieping van het warenhuis in de hoofdstad. Dit omdat de ondernemer en chef-kok de huurbetaling tijdelijk opschortte vanwege een geschil. De rechter wees de vordering af. Dat schrijft horecawebsite Misset Horeca.

Culinair sprookje

Ron Blaauw opende in 2017 zijn culinaire sprookje, genaamd Nacarat op de vijfde verdieping van Hudson’s Bay aan het Rokin in Amsterdam. Vastgelegd werd dat Blaauw als onderhuurder van Hudson’s Bay een jaarhuur van 95.000 euro zou gaan betalen, of 7 procent van een op de omzet gebaseerde huurprijs. Zelf zegt Blaauw zo’n anderhalf miljoen euro te hebben geïnvesteerd in het restaurant dat hij in november 2018 omdoopte tot Ron Gastrobar Indonesia Downtown.

Indonesia Downtown

‘Nacarat sloeg niet aan, zoals gehoopt’, vertelt Blaauw over de reden van de naam- en conceptwijziging. ‘We werden teveel gelinkt aan het warenhuis. Met een eigen ingang en toilet werden we een onafhankelijk restaurant. Indonesia Downtown loopt vanaf het eerste moment goed’, is te lezen in het nieuwsbericht van Misset Horeca.

Ron Blaauw heeft naast Indonesia Downtown nog een Ron Gastrobar, Ron Gastrobar Oriental en Ron Gastrobar Indonesia.

vrijetijdamsterdam.nl