Partij van de Ouderen: Geef duidelijkheid aan ondernemers

Partij van de Ouderen: Geef duidelijkheid aan ondernemers
Vrije Tijd Amsterdam NL ®

Wil van Soest: “Onfatsoenlijk en onbetrouwbaar beleid gemeente”

De Partij van de Ouderen is boos over de plannen van de gemeente voor de Klaprozenbuurt in Noord. Door het ombouwen van bedrijventerrein naar woonwijk zitten veel ondernemers namelijk met de handen in het haar. Ondanks vele beloftes weten zij nog steeds niet waar ze aan toe zijn en of ze straks hun bedrijf nog wel kunnen runnen.

“De stadsdeelcommissie is begonnen met een externe ambtenaar die de eigenaren veel heeft beloofd, waaronder dat zij naar het NDSM terrein zouden kunnen verhuizen. Nu krijgen zij te horen dat daar te weinig ruimte is en er slechts plek is voor een paar bedrijven”, zegt fractievoorzitter Wil van Soest. “Dat is onfatsoenlijk en onbetrouwbaar beleid waardoor hardwerkende ondernemers zoals Appie en Sen in grote onzekerheid verkeren”, aldus van Soest.

De partij wil dan ook een onderzoek om de uit te plaatsen bedrijven alsnog een plek op het NDSM terrein te gunnen en duidelijkheid te geven over de plannen. Daartoe diende de Partij van de Ouderen donderdag twee moties in die uiteindelijk door de coalitie weggestemd werden. “Hier is het laatste woord nog niet over gezegd, ik knok voor deze mensen! Ze hebben allemaal een klantenkring opgebouwd in Noord, dat kun je als gemeente niet zomaar even terzijde schuiven”, besluit het raadslid.

Geschreven door:

Ralf Sluijs

vrijetijdamsterdam.nl

PS Lees ook ons artikel over pop-up restaurant SterkWater