Partij van de Ouderen doet aangifte tegen college

Partij van de Ouderen doet aangifte tegen college
Foto: Flickr.com

‘Aangifte tegen college burgemeester en wethouders’

De Partij van de Ouderen heeft aangifte gedaan tegen het college van burgemeester en wethouders wegens het lekken van geheime informatie over de crisis bij afvalcentrale AEB. Volgens fractievoorzitter Wil van Soest heeft het stadsbestuur deze week geheime financiële informatie in openbare stukken gepubliceerd, die bij de agenda voor de commissievergadering waren gevoegd.

Een doodzonde

“Een doodzonde. Als raadsleden geheime informatie lekken hebben ze direct een aangifte aan de broek, het college nu dus ook. Gelijke monniken, gelijke kappen”, zegt van Soest. De gelekte informatie betreft de diverse scenario’s voor een oplossing van de problemen bij AEB, zoals steun van 35 miljoen euro, een verkoop van de centrale of een faillissement.

Verbranden van gemeenschapsgeld

“Het AEB verbrand geen afval maar gemeenschapsgeld. Deze aangifte is weer een nieuwe episode in de AEB klucht waar het stadsbestuur maar geen grip op krijgt”, aldus van Soest. De partij doet de oproep aan het dagelijks bestuur van de gemeenteraad, het presidium, om ook aangifte te doen.

Politiebureau aan de waddenweg

Het raadslid deed dinsdagochtend aangifte in stadsdeel Noord op het politiebureau aan de Waddenweg.

Geschreven door:

Ralf Sluijs

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Een Noorderkerkconcert is mooiste uur klassiek op zaterdag