OUTtv presentator pleit voor betere bescherming na nieuw anti-homogeweld

OUTtv presentator pleit voor betere bescherming na nieuw anti-homogeweld
Chiel Harten vlak na de mishandeling. Foto via Facebook Chiel Harten

OUTtv presentator pleit voor betere bescherming na nieuw anti-homogeweld

Chiel Harten, presentator van LHBTQI zender OUTtv, roept op tot betere bescherming van kwetsbare mensen in het uitgaansleven. Harten doet zijn uitspraken tegenover AT5, nadat hij afgelopen vrijdagavond in Amsterdam, slachtoffer werd van zinloos anti-homogeweld en beroofd werd van zijn horloge.

Presentator Chiel Harten werd vrijdagnacht beroofd van zijn horloge en in elkaar geslagen door een groep van vier mannen. Hij kwam de bewuste nacht uit gaybar Montmartre wandelen na een avondje helpen achter de bar. Al snel werd hij gestopt door een groep van vier jongens die hem omsingelden.

Nadat Harten erachter kwam dat zijn horloge weg was, rende hij achter de jongens aan. Die belaagden hem daarna en sloegen hem in zijn gezicht. Dat meldde hij via zijn Facebook-pagina. Harten, die vooral bekend is bij LGBTQI-zender OUTtv, liet weten dat hij werd gezien als een ‘makkelijk doelwit’ door zijn seksualiteit. Harten kwam alles behalve ongeschonden uit de strijd. Zo liet hij weten een gebroken neus, een hersenschudding en letsel aan zijn oog te hebben.

Via AT5 laat hij weten dat er meer beveiliging en camera’s moeten komen op en rondom de uitgaanspleinen. Ook vindt hij dat er actiever gesurveilleerd moet worden om kwetsbare mensen beter te beschermen. Diezelfde nacht zijn er vlakbij nog twee andere jongens lastig gevallen, zegt Harten.

‘Eén van hen kwam uit het nabijgelegen café Queers. Maar het gaat niet alleen om mensen uit minderheidsgroepen, het gaat ook om vrouwen die alleen over straat lopen’. Door het toeroepen van ‘gays easy’ denkt Harten zeker te weten dat het een doelgerichte actie is. ‘Je kunt ook voor een andere club gaan staan waar beren van mensen uitkomen en dan laten ze het wel twee keer uit hun hoofd.’

vrijetijdamsterdam.nl