Openingstijden en koopzondagen van winkels in Amsterdam

Openingstijden en koopzondagen van winkels in Amsterdam
Opening Kalverpassage. Credits: Spice PR

Openingstijden en koopzondagen van winkels in Amsterdam

Ben je, net als de redactie van Vrije Tijd Amsterdam, van maandag tot en met zaterdag druk aan het werk, en is zondag die vrije dag waar je je slag moet slaan op het gebied van winkelen in Amsterdam? Speciaal voor deze groep mensen maar natuurlijk ook de andere liefhebbers van het zondagse winkelen hebben we een aantal feitjes zoals leuke winkelcentra en openingstijden op een rijtje gezet.

De meeste winkels in de stad openen van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur ‘s ochtends tot en met 19:00 uur ‘s avonds. Op zondag, gaan ze meestal om elf uur of twaalf uur open en kunnen bezoekers er tot wisselende sluitingstijden terecht. Populaire winkelstraten in Amsterdam, die een bezoekje waard zijn, vinden wij de 9 Straatjes, Haarlemmerstraat, Beethovenstraat en en de P.C. Hooftstraat. Ben je meer een liefhebber van het bezoeken van echte winkelcentra? Wij tippen Shopping Center Magna Plaza, Gelderlandplein, Kalverpassage, Villa Arena en Oostpoort.

Shopping Center Magna Plaza

Het Shopping Center Magna Plaza is gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal achter het Paleis op de Dam. Het gebouw oogt chique en eenmaal binnen kun je je slag doen bij een hoop winkels waaronder zaken met mooie kleding. Magna Plaza opent zondag de deuren om 12:00 uur en de laatste klanten worden om 19:00 uur uitgezwaaid.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 182I, 1012 SJ Amsterdam

Het Gelderlandplein

Het Gelderlandplein is een luxe winkelcentrum in Buitenveldert/Amsterdam-Zuid. Het plein ligt gelegen tussen de Arent Janszoon Ernststraat, de Van Leijenberghlaan, Loowaard en de Willem van Weldammelaan. Op het Gelderlandplein kun je boodschappen doen, maar zijn er zat leuke kledingwinkels, andere zaakjes en drogisterijen. Zondag mogen de bezoekers om 12:00 uur naar binnen en om 17:00 uur is het ‘shopfeest’ voorbij.

Adres: Van Leijenberghlaan 43, 1082 GC Amsterdam

De Kalverpassage

De Kalverpassage is een overdekt winkelcentrum. Locatie van het gebouw is aan de Kalverstraat in Amsterdam. De Kalverpassage heeft ook een parkeergarage en een fietsenstalling. In de Kalverpassage kun je op zondag heerlijk shoppen en je slag slaan in diverse leuke winkels. Op zondag begint men om 12:00 uur ‘s middags en gaan ze door tot halv zeven ‘s avonds.

Adres: Kalverstraat 212-220, 1012 PD Amsterdam

Oostpoort

Oostpoort bevindt zich in Amsterdam-Oost. In Oostpoort vind je 200 winkels en gezellige horeca. Woon je niet in de stad en wil je toch een bezoekje brengen aan Oostpoort? Je kunt er prima parkeren. Zondag kun je er vanaf twaalf uur ‘s middags terecht en gaan ze door tot vijf uur in de middag.

Adres: Oranje-Vrijstaatplein 2, 1093 NG Amsterdam

Voor alle ins en outs met betrekking tot bovengenoemde winkelcentra adviseren wij altijd de desbetreffende website in de gaten te houden.

vrijetijdamsterdam.nl