OPENING DECATHLON AMSTERDAM BUIKSLOTERMEERPLEIN
Sportexperts van de nieuwe Decathlon vestiging in Amsterdam-Noord.

Amsterdam-Noord kan zich vanaf deze week gelukkig prijzen met een nieuwe sportparel. In Winkelcentrum Boven ’t Y vindt donderdag om 10:15 uur de officiële opening plaats van een spiksplinternieuwe vestiging van Decathlon. Het moment dat de deuren op het Buikslotermeerplein officieel openen, betekent dat de sportretailer twee sportwinkels in de hoofdstad gevestigd heeft. In totaal zijn er dan negentien Decathlon-vestigingen in Nederland.

“Daar komt nog eens bij dat het volgend jaar groot feest is in het land omdat we twintig jaar bestaan. Decathlon wordt steeds populairder. Twee derde van de mensen in Nederland sport en het is voor ons een uitdaging om via onze kennis, denkwijzen en concept in te spelen op de behoefte van sportend Nederland”, vertelt winkeldirecteur Robert Molenaar.

De officiële opening

“We hebben hard gewerkt, lang gewacht en zijn ontzettend blij dat de opening van Decathlon in Amsterdam-Noord bijna zal plaatsvinden. We kunnen eigenlijk niet wachten tot we donderdagochtend vanaf tien uur de eerste bezoekers mogen verwelkomen. Bij de opening zijn ook sportieve en maatschappelijke partners aanwezig, zoals één van de sportambassadeurs uit Amsterdam Noord.

De eerste 80 klanten gaan we verblijden met een giftcard variërend in waarde van 10, 25 en 50 euro. De winkel wordt geopend door Saskia Groenewoud, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam Noord, pandeigenaar Maarten Langeveld en mijn eigen persoon.

In de winkel zullen tijdens de dag van de opening de sportief verkopers en experts, de nieuwe klanten kennis laten maken met de nieuwe winkel, Decathlon in het algemeen en er zal sport & spel georganiseerd worden waaraan bezoekers kunnen meedoen.”

De nieuwe winkel

“De nieuwe winkel heeft een winkeloppervlak van meer dan 3000 m² en biedt ruimte aan sportartikelen voor meer dan 65 verschillende sporten. Het is een ware sportbeleving waar service hoog in het vaandel staat.

In de winkel kun je heel veel sporten uitproberen. Zo staat er onder andere een ski simulator, kun je tafeltennissen, een balletje putten en fietsen op een racefiets.”

Groei en ambitie

“De vestiging toont de ambitie aan die Decathlon heeft voor de regio groot Amsterdam, om met sportproducten van goede prijs/kwaliteit en lokale sportpartners, sporten toegankelijk te maken voor alle bewoners in en rondom Amsterdam om zo nog meer mensen van alle leeftijden aan het sporten en bewegen te krijgen.

Als je kijkt naar de afgelopen vier jaar hebben we 15 winkels geopend. Dat zegt wel iets over hoe we groeien en hoe succesvol het concept van Decathlon is. Naast de vestiging bij de Amsterdam Arena, de eerste Decathlon vestiging in Nederland die in 2000 openging, is dit nu de tweede vestiging van Decathlon in de hoofdstad.

Het was ruim zes jaar geleden dat we in Best bij Eindhoven een Decathlon vestiging opende. Dat was destijds de derde winkel. Kijk waar we nu staan. Donderdag opent alweer de negentiende sportzaak en in November openen we in Nijmegen alweer de twintigste winkel. Als je naar de feiten kijkt zie je dat het ongelofelijk snel is gegaan.”

Werkgelegenheid

“Het is mooi dat we een stukje kunnen bijdragen aan de werkgelegenheid in Amsterdam-Noord. De opening van de winkel zal werk bieden aan 54 mensen, oplopend tot 65 personen, in leeftijd variërend van 16 tot 55 jaar. Als de verwachtingen uitkomen kunnen we naar een sportzaak met rond de zestig medewerkers groeien.

Verder is het sociaal aspect belangrijk. We hebben al mensen uit de buurt geworven om hier te werken. Bij andere Decathlon vestigingen bieden we mensen de mogelijkheid om te re-integreren. Dat past bij de visie van dit bedrijf. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we dit met de nieuwe winkel in Amsterdam-Noord eveneens kunnen bewerkstelligen.”

De ideale medewerker

“De ideale Decathlon-medewerker moet passie voor sport hebben. Iedereen die bij ons werkt doet aan sport. Zij zijn het liefste de hele dag met sport bezig en zijn heuse sportexperts.

Bij iedere sport werkt iemand die alles van de betreffende sport afweet. Zo kun je als klant net even iets meer te weten komen over het product zoals een tennis racket of een hardloopschoen.

We vinden het belangrijk dat medewerkers zich goed kunnen ontwikkelen en hebben de hiërarchie afgevlakt. Het zijn bij Decathlon niet alleen de winkelmanagers die beslissingen nemen. De sportmedewerkers krijgen veel verantwoordelijkheid.

Zij komen in contact te staan met sportclubs in de buurt waar we mee gaan samenwerken. We willen meer mensen aan het sporten krijgen. Daarom zoeken we contact met sportverenigingen en andere sportcentra. Dat maakt écht het verschil tussen Decathlon en een andere sportwinkel. “

Sportambassadeurs uit Amsterdam-Noord

“We werken samen met sportambassadeurs uit Amsterdam-Noord. Samen willen we sport toegankelijk maken. Lokale sportaanbieders in Amsterdam-Noord ondersteunen ons hierin. Eén van die sportambassadeurs is Rita Gemert van Ray-action Sport en Bewegen, waarmee Decathlon al een basis heeft gelegd voor een sportieve samenwerking na de opening.

Maar, we gaan zelf ook sportactiviteiten organiseren omdat het aansluit met de filosofie van Decathlon om meer mensen in beweging te krijgen”, laat winkeldirecteur Robert Molenaar ten slotte weten.

Geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl