Nielson eerste hoofdgast van Kunstbende Originals

Nielson eerste hoofdgast van Kunstbende Originals
Nielson: "Ik draai kunstbende een warm hart toe"

12 februari, Amsterdam – Kunstbende, het creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar, is gestart met een nieuw initiatief: Kunstbende Originals, een interactieve talkshowserie waarin bekende artiesten in gesprek gaan met jongeren over hun carrière. De eerste editie is op 15 februari 2020 met singer songwriter en oud-deelnemer Nielson, die in 2008 de finale van Kunstbende wist te bereiken als rapper. Tijdens deze editie van Kunstbende Originals gaan presentatoren Rens Polman en Koen Brouwer in gesprek met Nielson over zijn struggles, dromen, inspiratie én het vinden van jezelf als artiest. Naast de Q&A zijn er ook optredens van Kunstbende-deelnemers, waaronder Marise (winnaar Muziek 2019), HidenSeek (winnaar DJ 2019) en Mia Lodder (winnaar Taal 2019).

“Ik draag Kunstbende een warm hart toe, omdat ik het een mooi platform vind voor jonge muzikanten om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Elf jaar geleden deed ik zelf ook mee om ervaring op te doen en nu mag ik in gesprek met jongeren om te vertellen over de weg die ik heb afgelegd. Ik kijk ernaar uit!”, aldus Nielson.

Nielson eerste hoofdgast van Kunstbende Originals
Nielson als finalist van Kunstbende 2008

Directeur Marjolein Rietveld is erg blij met het nieuwe initiatief en Nielson als eerste hoofdgast van het evenement: “Ik vind het fantastisch dat oud-deelnemers zich zo inzetten voor Kunstbende en jong talent, waaronder nu dus ook Nielson. Zij zijn degenen waar veel van onze nieuwe talenten tegenop kijken. Wetende dat zij op precies dezelfde plek zijn begonnen, is ontzettend inspirerend”.

Kunstbende x Rabobank

Kunstbende organiseert de Kunstbende Originals-serie, omdat zij het samen met partner in cultuur Rabobank belangrijk vinden dat jongeren andere jonge makers ontmoeten met dezelfde passie. Zo leren ze mensen uit het vak kennen die ze een stap verder kunnen helpen. Want: het beste uit jezelf halen doe je niet alleen!

Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Via voorrondes door het hele land stromen de 100 beste acts door naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 27 juni 2020. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden in de area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands én een ander groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix. Inschrijven voor workshops en voorrondes van Kunstbende kan via kunstbende.nl.

vrijetijdamsterdam.nl