Naomie Pieter winnaar Roze Lieverdje van 2020

Naomie Pieter winnaar Roze Lieverdje van 2020
Afbeelding: Roze Lieverdje

Onder het toeziend oog van vele LHBT+ prominenten is vrijdagavond in een overvolle zaal van VondelCS, Naomie Pieter uitgeroepen tot grote winnares van het Roze Lieverdje 2020. Het Roze Lieverdje is een prijs die wordt uitgereikt aan een Amsterdammer of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor de emancipatie van LHBT+ personen in Amsterdam. Naomie Pieter is een queer, antiracistische performancekunstenaar.

Naast Naomie Pieter waren er nog vier andere kanshebbers, te weten Hans Verhoeven, Adrie van Diemen, Alejandra Ortiz en Peter van Maaren. Rocco Piers, bestuurslid bij organisator RozeLinks en één van de juryleden: “Het was een fantastische avond en we hadden echt een overvolle zaal. Tijdens de avond waren er mooie interviews met de kandidaten. Eigenlijk vinden we ze allemaal winnaars. We zijn in ieder geval heel blij met al deze mensen.”

Voorzitter van de jury van dit jaar was Dolly Bellefleur en zij werd onder andere bijgestaan door Dounia Jari, Wielie Elhorst en Rocco Piers. Vanaf tien uur ’s avonds gaan de voetjes van de vloer tijdens de after party.

Voor meer informatie over het Roze Lieverdje verwijzen we je naar de website van de organisatie.

Geschreven door:

Naomie Pieter winnaar Roze Lieverdje van 2020

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Dappere strijders tonen solidariteit voor LHBTI’s in Rusland en Tsjetsjenië