Maandelijkse rondleidingen op het Marineterrein

Maandelijkse rondleidingen op het Marineterrein
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Maandelijkse rondleidingen op het Marineterrein

Amsterdammers die nieuwsgierig zijn naar wat er zich allemaal afspeelt op het Marineterrein en wat Amsterdam daar als stad dan aan heeft worden sinds kort op de wenken bediend. Geïnteresseerden kunnen zich namelijk opgeven voor een rondleiding langs interessante projecten en locaties op het publieke deel van het terrein. De rondleiding vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats, van 17.00 tot 18.00 uur, en deelname is kosteloos. De eerstvolgende vindt plaats op vrijdag 25 januari.

Steden worden steeds groter, warmer en drukker. De manier waarop we werken, ontspannen en ons verplaatsen verandert ook. Op het Marineterrein aan de Kattenburgstraat 5 worden oplossingen voor de vraagstukken van nu bedacht, uitgetest én toegepast.

Als voorbeelden worden vergroening van daken, verbetering van waterkwaliteit, alternatieve vervoersstromen, het op een innovatieve manier leren van nieuwe vaardigheden en een gezondere leefomgeving gegeven.

Er is volop beweging op het Amsterdamse terrein. Zo breidt bijvoorbeeld de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) vanaf deze maand verder uit naar de Marine grond. De academies van de hogeschool krijgen een gemeenschappelijke werkplaats waar ze, samen met wetenschappers en bedrijven op het terrein, werken aan innovatieve projecten voor maatschappelijke uitdagingen. Ook is de ruimte geschikt voor showcases van proefprojecten en publieke presentaties.

De AHK wil haar studenten nog meer de ruimte bieden om te ontwerpen, te maken en te experimenteren met nieuwe technologieën (3D-printers), technieken, machines (lasersnijders) en materialen voor bijvoorbeeld maquettes, modellen, decors en installaties.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook eens een kijkje in de activiteitenkalender van 24 oktober 2018