Kunst uit Slotervaart verdwenen: Partij van de Ouderen ‘onthutst’

Kunst uit Slotervaart verdwenen: Partij van de Ouderen ‘onthutst’

Kunst uit Slotervaart verdwenen: Partij van de Ouderen ‘onthutst’

Wil van Soest: “Schandalig! De stad is al bestolen van een ziekenhuis, nu is de kunst ook weg”

Tijdens een werkbezoek van de Kunstcommissie van de Amsterdamse raad aan het kunstdepot van het Stedelijk Museum, liet interim-directeur Jan Willem Sieburgh zich ontvallen dat er kunst ‘verdwenen is’ uit het Slotervaart Ziekenhuis. De Partij van de Ouderen eist opheldering en wil de onderste steen boven hebben.

Kunst voor de burgemeester

Op uitnodiging van de directie van het Stedelijk Museum bracht de Kunstcommissie afgelopen vrijdag een bezoek aan het kunstdepot van het museum. De commissie werd hier geïnformeerd over opslag en onderhoud van de kunstcollectie van ons nationale museum voor moderne kunst. Directeur Sieburgh vertelde over de diverse taken en verantwoordelijkheden die het Stedelijk heeft. Zo mogen burgemeester en wethouders bij hun aantreden kunst naar smaak uitkiezen voor in de nieuwe werkkamers. Ook het Slotervaart Ziekenhuis had in de diverse werkkamers en openbare ruimtes kunst van het Stedelijk hangen en staan. En daar wringt nu net de schoen want tijdens het faillissement zijn er volgens de directeur “werken van werkkamers verdwenen”. Duo-raadslid van de Partij van Ouderen, Frits de Wolff stond met zijn oren te klapperen. “Het Stedelijk Museum heeft bij de curator direct aan de bel getrokken toen het faillissement zich aandiende. Zij hebben toen aangegeven dat de kunst in het ziekenhuis eigendom is van het museum”, zegt de Wolff.

Partij van de Ouderen eist opheldering

Fractievoorzitter van de Partij van de Ouderen, Wil van Soest is ‘onthutst’ door de constatering van de directeur. “Het is te schandalig voor woorden als dit waar is”, zegt van Soest. De partij eist opheldering van de wethouder. “De stad is al bestolen van een prachtig ziekenhuis en nu is ook de kunst van de Amsterdammers gestolen. We praten namelijk over gemeentelijke eigendommen die dus van ons allemaal zijn, bovendien is het faillisementsfraude”, zegt van Soest. De partij wil weten in hoeverre de uitgeleende kunst geregistreerd wordt en of er aangifte gedaan is als er kunst gestolen is. De Partij van de Ouderen stelt schriftelijke vragen.

Schriftelijke vragen: Kunstroof Slotervaart Ziekenhuis

Tijdens een werkbezoek van de Kunstcommissie van de Amsterdamse raad aan het kunstdepot van het Stedelijk Museum, liet de interim-directeur zich ontvallen dat er kunst verdwenen is uit het Slotervaart Ziekenhuis. De Partij van de Ouderen eist opheldering.

  1. Tijdens een werkbezoek van de Kunstcommissie van de raad aan het depot van het Stedelijk Museum op 18 januari jl. sprak de interim-directeur over het verdwijnen van kunst uit het Slotervaart Ziekenhuis. Bent u bekend met deze geluiden?
  2. Klopt het dat er kunst verdwenen is uit het Slotervaart Ziekenhuis?
  3. De kunst is gemeentelijk bezit en daar dient dus voorzichtig mee omgegaan te worden. Hoe wordt de uitgeleende kunst geregistreerd?
  4. Wordt uitgeleende kunst verzekerd en door wie?
  5. Indien er kunst ontvreemd is uit het Slotervaart Ziekenhuis, gaat u daarvan dan ook aangifte doen? Zo nee, waarom niet?

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog met het laatste nieuws ‘politieke partijen in Amsterdam

Gerelateerd:

Partij van de Ouderen: Zet dansmakers niet op straat