Kolere streek in Amsterdam: “Beeld aidsfonds doormidden gebroken”

Kolere streek in Amsterdam: “Beeld aidsfonds doormidden gebroken”
Foto via Facebook Aidsfonds

“Een beeld dat om solidariteit vraagt met mensen die aan aids overlijden houdt het nog geen week uit in Amsterdam. Vanavond is ze vernield. Doormidden gebroken. Wat bezielt iemand die dit doet? Dit past niet in een stad als Amsterdam”, is de rake tekst die is te lezen op de Facebook-pagina van het Aidsfonds.

Aids is nog niet voorbij

De vernieling vond nota bene een week na de onthulling van het beeld plaats. Het imposante kunstwerk werd op Wereld Aids Dag onthuld. Het beeld op het Beursplein huilt elke 40 seconde één traan. Dit is omdat er nog steeds elke 40 seconde iemand sterft aan de gevolgen van aids. Daarnaast wordt met het beeld aandacht gevraagd voor het feit dat aids in de wereld nog niet voorbij is.

De ziekte kan gestopt worden

Ondanks deze feiten kan aids gestopt worden. Er zijn goede ontwikkelingen gaande. Het belangrijkste is momenteel dat iedereen toegang moet hebben tot de levensreddende medicijnen.

Zwarte bladzijde

Aids gaat als een zwarte bladzijde door de historie van Amsterdam. Begin jaren tachtig maakte een besmettelijke en geheimzinnige ziekte zijn dodelijke entree in Amsterdam. De ziekte hield als een sluipend roofdier huis in de bruisende gayscene van Amsterdam. Veel Amsterdammers zijn vrienden en familie verloren tijdens de heftige aids epidemie in de stad.

Geschreven door:

Respectloze rotstreek in Amsterdam: “Beeld aidsfonds doormidden gebroken”

Rik Verkaik
vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Zondagsschilders verruilen na 44 jaar Nieuwmarktbuurt voor de Jordaan