Klussen in uw vrije tijd in Amsterdam: ideeën & tips

Klussen in uw vrije tijd in Amsterdam: ideeën & tips
Fotocredits: E2OMedia en Pixaby.com

Een mooi moment om te gaan klussen in Amsterdam

Het voorjaar is een mooi moment om allerlei klussen op te pakken om uw Amsterdamse woning wat te moderniseren. In de nawinter en lentemaanden is het vaak droog en regelmatig zonnig en dus een geschikte tijd om zowel binnen als buiten aan de slag te gaan. Maar als u kluswerk in uw vrije tijd wilt gaan doen, welke projecten zijn dan verstandig om aan te pakken? Hieronder hebben we enkele ideeën en tips voor u op een rijtje gezet om mee aan de slag te gaan.

De elektra aanpakken en vernieuwen

Het voorjaar is een perfect moment om eens kritische naar de elektra in uw Amsterdamse huis te kijken. Veel woningen in Amsterdam zijn verouderd, zeker in de oude binnenstad, en kunnen qua elektra wel een update gebruiken. Als het een ingewikkelde klus betreft, kunt u het beste een Amsterdamse elektricien inschakelen, zoals MDK Elektro of Brins Elektra Service. Een Amsterdamse elektricien contacteren is bijvoorbeeld slim als er een groepenkast vervangen of aangepast moet worden. Ook wanneer u verlichting in de tuin wilt aanleggen, is een Amsterdamse elektricien opbellen verstandig. Beide projecten vereisen namelijk, vanwege de veiligheid, een professionele aanpak. Kleine projecten, denk aan een stekker van een stofzuiger vervangen of een lichtknop vernieuwen, zijn eenvoudig zelf aan te pakken. Bezoek hiervoor een goede elektrozaak in de stad. Fijne, betrouwbare en voordelige elektronicazaken zijn Muco Elektronica, de Expert in Amsterdam of Hecke Elektronica.

Het kozijnwerk schilderen

Veel woningen in Amsterdam kunnen wel wat vaker een nieuwe verflaag gebruiken. Oude herenhuizen in de stad zien er meer dan eens onverzorgd en lelijk uit, omdat de verfbeurten te lang uitgesteld worden. Dit is risicovol, want er bestaat dan kans op houtrot en een verzwakking van de houten constructie van uw woning. Neem de schilderbeurten van houten kozijnwerk, eens in de zes a zeven jaar, dan ook serieus. Zelf schilderen is het goedkoopste en spaart u al snel duizend tot drieduizend euro uit. Koop bij een goede verfwinkel, zoals de Sikkens-leverancier Verf Amsterdam of Engels Verf Amsterdam, een paar potten kwaliteitsverf en ga aan de slag! Vergeet hierbij niet om de kozijnen vooraf grondig te reinigen en te schuren.

Zelf een stoere boomstamtafel maken?

Een van de leukste en meest bevredigende klussen die u in het voorjaar kunt oppakken, is het maken van een eigen boomstamtafel. Een boomstamtafel maakt de eetkamer of woonkamer een stuk gezelliger en zorgt voor een woning met een echte en natuurlijke uitstraling. Zoek fraaie voorbeelden van boomstamtafels met handleiding op internet, sla voldoende goed kwaliteitshout in en zorg voor sterke metalen poten om de tafel stabiel te kunnen houden. Goed hout kopen is mogelijk bij diverse houtwinkels en bouwmarkten in Amsterdam. Een van de betere winkels qua prijs-kwaliteitverhouding is de Amsterdamsche Fijnhouthandel, maar ook Pontmeyer in het centrum van Amsterdam of een goede bouwmarkt als de Praxis dan wel Karwei zijn goede keuzes.

Een renovatie van de badkamer

Een andere fijne klus die u aanpakken kunt, is een renovatie van de badkamer. Dit klinkt intensief, maar hoeft dat helemaal niet te zijn. Het belangrijkste is om vooral de details aan te pakken. Zo is de keuze voor het vervangen van enkele in het oog springende kenmerken van badkamers inmiddels een veel beproefde strategie. Door bijvoorbeeld een ander bad te plaatsen, enkele kranen te vervangen voor moderne uitvoeringen en door het vervangen van de badkamerspiegel, douchecabine of badkamermeubel valt er al veel te bereiken en krijgt uw badkamer een flitsende, nieuwe uitstraling die qua stijl zijn gelijke niet kent. Verder is het een idee om in de badkamer enkele opvallende, luxueuze en stoere accessoires neer te zetten, voor extra sfeer en beleving. Leuke en praktische badkamerspullen vindt u bij Luxury By Nature, een groothandel in badkamerspullen en benodigdheden waar elk klusser blij van wordt. Goed bekend in Amsterdam staat ook de gave meubel- en badkamerwinkel Baden Baden. Of ga gewoon naar een voordelige bouwmarkt, zoals de Praxis, Gamma, Hubo of een soortelijke bouwwinkel.

De tuin verzorgen en mooi maken

Als het zonnetje begint te schijnen, is er een perfect moment aangebroken om iets te doen aan uw tuin. Veel tuinen in Amsterdam en omstreken zien er maar karig en ongezellig uit. En dat, terwijl het mogelijk is om met een beetje inzet en het maken van goede beslissingen, eigenlijk niets onmogelijk is op het gebied van tuinontwerp en tuinindeling. Een idee is bijvoorbeeld het leggen van een kunstgrasmat. Kunstgras heeft nauwelijks tot geen onderhoud nodig, altijd groen en fris gras en heeft nog tal van andere voordelen. Bij de Kunstgras Concurrent in Amsterdam kunt u voor stijlvolle kunstgrasmatten terecht. Een leuk idee is ook het aanleggen van tuinverlichting, te koop bij de plaatselijke expert Tuincentrum Osdorp, of een terrasheater aanschaffen voor koude zomerdagen.

vrijetijdamsterdam.nl