Klimaatactivisten lijken klaar voor protest bij Rijksmuseum

Klimaatactivisten lijken klaar voor protest bij Rijksmuseum

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion NL lijken klaar voor het protest dat maandag zal plaatsvinden bij het Rijksmuseum. Op een filmpje op Facebook is te zien hoe de laatste puntjes op de i worden gezet en er wordt vredelievend een actielied gezongen.

Onder het motto ‘Vertel de waarheid, kom in actie en Rebel for life’ waren er zaterdag door heel Nederland briefings voor de actievoerders die morgen naar het Rijksmuseum gaan voor de actie Rebel Without Borders – Opstand voor het Leven.

De klimaatactivisten starten maandagochtend vroeg met naar schatting meer dan duizend actievoerders. De protestactie vindt plaats ondanks een verbod van de Gemeente Amsterdam.

AT5 liet onlangs weten dat de protestgroep een blokkade wil vormen midden op de Stadhouderskade en dat ze dat zo lang mogelijk trachten vol te houden. Zo willen ze aandacht vragen voor de klimaatproblemen.

‘Wij verwachten dat er ongeveer vijftienhonderd mensen zullen komen aanstaande maandag. Mensen gaan op straat zitten, mensen gaan vastgeketend aan elkaar zitten. De Museumbrug gaat bezet worden en zal dus voor automobilisten, fietsers en voetgangers niet meer begaanbaar zijn.

Ik vind het jammer dat de driehoek dit besluit heeft genomen, maar er gaat sowieso wat gebeuren, liet Frank Heiser van klimaatactivistengroep Extinction Rebellion weten aan AT5.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Krikke moet dr mikke mok houden