Initiatiefnemers Winterhaven: “Het wordt zaterdag één groot feest”

Initiatiefnemers Winterhaven: “Het wordt zaterdag één groot feest”
Foto; Vincent van den Brink

“Het wordt een groot feest, met een hondentraining, timmerworkshops, stoeltjes verven. Verder is er muziek, lekkere hapjes en drankjes uit de buurt; het wordt één groot feest”, aldus Mischa Woutersen van bureau Placemakers, die samen met initiatiefnemers van Buurthaven zaterdag de openingsdag van Winterhaven organiseert.

Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit en stelde een aantal vragen aan Mischa Woutersen.

Kun je allereerst Buurthaven eens introduceren?

“Buurthaven is een prachtige groene plek aan het water bij de Willemsluis in Amsterdam. Het is een lange tijd bouwterrein geweest voor de Noord Zuidlijn. Het terrein is tot eind 2020 beschikbaar voor initiatieven en activiteiten uit de buurt.

De eerste initiatiefnemers zijn inmiddels gereed: De Gallische ontmoetingstafel en de Hondenspeeltuin. Er komen ieder geval nog een soepgroente tuin en een kindertimmerwerkplaats. Daarnaast zijn er andere initiatieven in ontwikkeling, die vind je op Buurthaven.Amsterdam.”

Initiatiefnemers Winterhaven: “Het wordt zaterdag één groot feest”
“Buurthaven is nog volop in ontwikkeling en dat betekent dat er in de toekomst nog meer initiatieven worden gerealiseerd. Houd daarom buurthaven.amsterdam goed in de gaten” Foto; Vincent van den Brink

Welke leuke dingen mogen we op 7 december verwachten?

“Op 7 december is er Winterhaven. Dan kun je de initiatieven bij Buurthaven bezoeken. Het wordt een groot feest, met een hondentraining, timmerworkshops, stoeltjes verven. Verder is er muziek, lekkere hapjes en drankjes uit de buurt; het wordt één groot feest!”

Door wie wordt deze dag georganiseerd?

“Door de initiatiefnemers van Buurthaven, zij worden daarbij begeleid door bureau Placemakers.”

Is iedereen welkom?

“Zeker, iedereen is welkom!”

Ik las ook iets over een hondenspeeltuin. Kun je daar iets meer over vertellen?

“Sanne en Mariska hebben een hondenspeeltuin ontwikkeld, zodat honden daar vrijuit kunnen spelen. De hond kan echt even weer hond zijn, want ze kan los lopen. De speeltuin is een veilige omheinde omgeving waar honden zich kunnen uitleven op verschillende toestellen.

Daarnaast is de speeltuin nu al een echte verbinding voor buurtbewoners. De speeltuin wordt immers druk bezocht en hun baasjes komen gezellig met elkaar in contact.”

Nog iets toe te voegen?

“Buurthaven is nog volop in ontwikkeling en dat betekent dat er in de toekomst nog meer initiatieven worden gerealiseerd. Houd daarom buurthaven.amsterdam goed in de gaten”, laat Mischa Woutersen ten slotte enthousiast vooruit kijkend naar de leuke dag bij Buurthaven weten.

Interview door:

Initiatiefnemers Winterhaven: “Het wordt zaterdag één groot feest”

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Roue Verveer blikt vooruit naar kerstshows: “Van Kleins af aan ben ik dol op de kerst”