Indrukwekkende klimaatmars in Amsterdam

Indrukwekkende klimaatmars in Amsterdam

Indrukwekkende klimaatmars in Amsterdam

Een indrukwekkende klimaatmars in Amsterdam zondagmiddag. Duizenden mensen kwamen vanaf 12:00 uur bijeen op de Dam. Op initiatief van Milieudefensie en een aantal andere organisatie werd een route van 2,5 km gelopen. De route startte op de Dam en ging via het Rokin en de Vijzelstraat naar het Museumplein.

Voor de protesttocht

Voordat de protesttocht van start ging presenteerde Froukje Jansen een podiumprogramma. Op het podium traden Claudia de Breij en Typhoon op. Heleen de Coninck gaf een minicollege over klimaatverandering. De jonge initiatiefnemers van de schoolstakingen voor het klimaat spraken de deelnemers toe. Diezelfde jongeren liepen vooraan in de stoet.

Een veilige toekomst voor de volgende generaties

De mars in Amsterdam werd georganiseerd omdat men een veilige toekomst wil voor zichzelf, de kinderen en volgende generaties. Volgens de aanwezigen wordt er te weinig aan gedaan en te makkelijk over gedacht.

Klimaatontwikkelingen 2019

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam probeert zo veel mogelijk op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen met betrekking tot het klimaat. Vind jij het klimaat ook zo belangrijk? Volg dan ons blog klimaatontwikkelingen 2019. In dit speciale klimaatblog proberen we je zo goed en zo veel mogelijk op de hoogte te houden over het klimaat.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Nederland en Duitsland in gesprek over klimaat

Zondagmiddag in Amsterdam: klimaatmars voor een veilige toekomst

Klimaatzaak tegen Shell bij Frascati

Klimaatactivisten bestormen Van Gogh Museum

Klimaatmarathon bij De Balie