Indrukwekkende herdenking Jessyca Sarmiento op Ouderkerksplein

Indrukwekkende herdenking Jessyca Sarmiento op Ouderkerksplein
Beeld Belle nog voor de herdenking! Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Amsterdam – Op het Oudekerksplein in Amsterdam is donderdagavond de in Parijs vermoorde Jessyca Sarmiento herdacht. Tijdens een door Trans United Europe / Trans BPOC European network georganiseerde bijeenkomst, begeleidt door sekswerker Taru Viero, verzamelden zich een aantal mensen voor Belle, een standbeeld voor alle sekswerkers. Voor het bijzondere beeldhouwwerk in Amsterdam werden bloemen neergelegd en kaarsen gebrand om Jessyca te herdenken.

Indrukwekkende speech

Daarnaast was er een indrukwekkende speech van Henna. Een toespraak die volgens aanwezigen oprecht, hartverscheurend en vol waarheid was. Tijdens de speech werd gepleit om een einde te maken aan haatmisdaden tegen transmensen en haat tegen seks werkers, immigranten en mensen van kleur. Uiteraard werd er gesproken over Jessyca en waren er twee minuten stilte om haar te herdenken.

Over Jessyca Sarmiento

Jessyca Sarmiento werd afgelopen week in Parijs vermoord. Ze werd met opzet overreden in het Bois de Boulogne. Sarmiento was sekswerker en een geliefde activist in de trans-community. Het is al de zoveelste onschuldige dood van een sekswerker in Frankrijk.

Geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl