In actie voor behoud ambachtelijke bedrijven voor De Pijp

In actie voor behoud ambachtelijke bedrijven voor De Pijp

In de Tweede Jan van der Heijdenstraat wordt dinsdagavond voor de deur van Stadshout actie gevoerd met als doel de ambachtelijke bedrijven voor De Pijp te behouden. Organisatoren zijn Bewoners van De Pijp, Pareltjes van De Pijp en Made in De Pijp.

Snel-geld-zaakje i.p.v. Ambacht

Via de Facebook-pagina van het event is te lezen dat door de huurprijsgekte van de laatste jaren er steeds meer ambachtelijke bedrijven in de Pijp zijn ingewisseld voor fastfood, ketens en snel-geld-zaakjes.

‘Nu is Stadshout (Amsterdam) aan de beurt… Inderdaad, dat duurzame bedrijf dat de prachtigste dingen maakt van Amsterdams kaphout. Na 30 jaar krijgen ze nu een huurverhoging van 350% !! Dat gaat natuurlijk niet’, is te lezen in het bericht.

Werkplaats van Stadshout

“Vind jij ook dat de werkplaatsen en winkels met ambachtelijke bedrijvigheid en dus ook de winkel/werkplaats van Stadshout niet mag verdwijnen uit de buurt? Dat deze bedrijven onmisbaar zijn voor het leefklimaat? En dat het hoog tijd is dat er wettelijke instrumenten komen om ambachtelijke bedrijven te behouden voor de stad? Kom dan ook!”

Beschermende maatregelen

“Op dinsdag 9 juli a.s. om 17.30 organiseren we samen met Made in De Pijp een actie om te pleiten voor beschermende maatregelen zodat dat ambachtsmensen en andere makers tegen normale prijzen kunnen huren. We komen samen voor de werkplaats van Stadshout, 2e Jan van der Heijdenstraat 71. Dinsdag om 17.30 loeit de sirene!”

Combinatie Ambacht & De Pijp

“In de Pijp zijn altijd vele ambachtslieden gevestigd geweest. Het maken zit ons in het bloed. Gaat de markt zijn gang, dan bloedt de buurt leeg… Hoog tijd om te investeren in de ambachtseconomie van de stad want deze leegloop is onomkeerbaar”, is ten slotte te lezen in het bericht op Facebook.

vrijetijdamterdam.nl

PS Wist jij dat er komend weekend in Amstelpark een nieuwe editie van foodfestival TREK van start gaat?