Iconische Amsterdamse winkel Mister B verandert van locatie
Iconische Amsterdamse winkel Mister B in de De Warmoesstraat.

Iconische Amsterdamse winkel Mister B verandert van locatie

Na bijna 25 jaar een belangrijk onderdeel te zijn geweest van de leergeschiedenis in de Warmoesstraat, is het tijd voor wat anders. De Mister B flagshipstore verhuist naar een nieuwe locatie: Prinsengracht 192, vlak bij het Homomonument en de Westerkerk. Op 26 augustus gaat de Warmoesstraat sluiten en 1 september gaan de deuren van de Prinsengracht 192 open.

Iconische Amsterdamse winkel Mister B verandert van locatie
Mister B in de Warmoesstraat.

De Warmoesstraat is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd, met name door het massatoerisme. Ook voldoet het gebouw waar Mister B gevestigd is niet langer. Deze combinatie van factoren brengt Mister B ertoe deze nieuwe stap te zetten. Daardoor krijgt het merk bovendien een prachtige gelegenheid zichzelf opnieuw uit te vinden. “Onze winkel werd een attractie voor toeristen, vaak omwille van de verkeerde redenen. Onze klanten voelden zich niet altijd op hun gemak bij de hordes toeristen die binnenkwamen, vaak lachend om wat ze zagen. Het is tijd voor ons om te verhuizen naar een locatie die ons in staat stelt om ons uitsluitend op onze klanten te richten, en niet op de mensen die binnenstappen voor hun Instagram selfies”, zegt eigenaar Nelson Sousa da Cunha.

Iconische Amsterdamse winkel Mister B verandert van locatie

Het is in de Warmoesstraat geweest dat Mister B zijn merk heeft kunnen ontwikkelen tot het begrip dat het heden ten dage in de wereldwijde homo- en fetisj-scene is. Inmiddels heeft Mister B merkwinkels in Amsterdam, Berlijn en Antwerpen en concept stores in Kopenhagen en Frankfurt. In 25 jaar is een lange weg afgelegd en is Mister B is vastbesloten om nog minstens 25 jaar door te gaan.

De inspirerende nieuwe locatie ligt aan de wereldberoemde Prinsengracht, net om de hoek van het Homomonument, een speciale plek voor de homogemeenschap in Amsterdam en daarbuiten. We nodigen iedereen uit een kijkje te komen nemen op de nieuwe plek.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Het interview met Mister B over hun deelname aan de Canal Parade 2018