Hoe ziet een dag bij Artis eruit?

Hoe ziet een dag bij Artis eruit?
Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Hoe ziet een dag bij Artis eruit?

Heeft u altijd al eens willen weten hoe het programma bij Artis er gedurende de dag eruit ziet? De redactie van Vrije Tijd Amsterdam vond het in ieder geval interessant en zocht contact met Artis. Het volgende programma kwam naar voren. En voor ons blijft Artis één van de allerleukste dierentuinen in Nederland.

11.00 uur. Het betoverde rif ARTIS-Park Planetarium. Dat is een voorstelling van 30 minuten voor kinderen van 6 jaar en ouder. Een kleurrijk onderwateravontuur. Twee jonge vissen proberen hun rif te redden. Zelfs de maan moet ze daarbij helpen. Zal het ze lukken?

11.15 uur. De dierverzorger vertelt bij de jaguars ARTIS-Park Jaguars boeiende dierenverhalen in 15 minuten. Jaguars zijn de grootste katachtigen van Amerika. Het zijn stevige, gespierde dieren. Hun gedrongen lichaam is één grote samenballing van kracht.

11.30 en 15.45 uur. De dierverzorger vertelt bij de zeeleeuwen ARTIS-Park Californische zeeleeuwen dierenverhalen in 15 minuten. Bezoekers kunnen komen kijken naar de training en het voeren van de zeeleeuwen. Iedere dag krijgen ze deze training, zodat de dierenarts bij eventuele ziekte dichtbij mag komen en kan helpen.

12.00 uur De dierverzorger vertelt bij de vale gieren ARTIS-Park Gierenvolière dierenverhalen in 15 minuten. Kijk naar de verbazingwekkend grote vleugels van de gieren, zie ze op hun gemak de kadavers kaal eten, leer over hun leefgebied en luister naar de verhalen van de dierverzorger. U zult versteld staan van de bijzondere verhalen.

12.00 uur Spacetrip ARTIS-Park Planetarium voorstelling in 30 minuten. Maak een ontdekkingsreis door het heelal. Ga sneller dan het licht langs manen, planeten en sterren. Verken de Melkweg en sterrenstelsels daar ver voorbij.

12.00 uur Vogelvoer maken ARTIS-Park Planetarium workshop in 120 minuten. Help de vogels in jouw buurt de winter doorkomen.

12.30 uur De dierverzorger vertelt bij de rode vari’s ARTIS-Park Lemurenland dierenverhalen in 15 minuten. Stap het Lemurenland op waar de rode vari vrij rondloopt. Loop zelf tussen deze dieren en ervaar ze van heel dichtbij. Alsof u in het echt in de natuur rondloopt, zeer de moeite waard.

12.30 uur. De dierverzorger vertelt bij de onechte gavialen ARTIS-Park Reptielenhuis dierenverhalen 15 minuten. Kom naar het Reptielenhuis, zie deze grote krokodillen zwemmen door een tropische regenbui en leer meer over het nieuwe verblijf en hun paargedrag.

13.00 en 16.00 uur. De laborant vertelt Micropia bij het laboratorium in ARTIS-Micropia microbenverhalen 15 minuten. De laborant kent een wereld die voor de meeste mensen verborgen blijft en laat je de natuur zien door zijn of haar ogen.

13.00 uur Spacetrip (EN) ARTIS-Park Planetarium in 30 minuten. Let op in het Engels gesproken.

13.45 uur De dierverzorger vertelt bij de olifanten ARTIS-Park Aziatische olifanten dierenverhalen in 15 minuten. Kom luisteren naar de trompetgeluiden van de olifanten, ontdek hun speelse gedrag en leer van de dierverzorger hoe olifanten hun slurf gebruiken bij het eten.

14.00, 15.00 en 16.00 uur. Overal ijs ARTIS-Park Planetarium live-voorstelling in 30 minuten. Ga op zoek naar ijs in de ruimte.

14.00 uur. Rondleiding door ARTIS. De ARTIS-Park Start voor de olifantenstal rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Wandel met de rondleider door het park en luister naar de opmerkelijke verhalen over ARTIS.

14.15 uur. De dierverzorger vertelt bij de leeuwen ARTIS-Park Kerbertterras dierenverhalen in 15 minuten. Leer alles over hun jachttechnieken, waarom ze zoveel slapen en wat ze eten. Zoek de leider van de troep en ontdek de hiërarchie in de groep.

14.30 uur. Kom kijken naar het voerbootje ARTIS-Park Aquarium voedertijd 15 minuten
Om de dieren te voeren moet de verzorger soms wel heel creatief zijn. Kom in het Aquarium kijken naar het voerbootje in de Rifbak.

14.45 uur. De dierverzorger vertelt bij de vlinders ARTIS-Park Vlinderpaviljoen dierenverhalen 15 minuten. Kom kijken naar de eerste vlucht van net ontpopte vlinders. Maak dit bijzondere schouwspel van heel dichtbij mee bij de poppenkast onderin het Vlinderpaviljoen.

15.15 uur. De dierverzorger vertelt bij de pinguïns ARTIS-Park Afrikaanse pinguïns dierenverhalen 15 minuten. Kom kijken naar het gedrang van tientallen Afrikaanse pinguïns tijdens voedertijd. De dierverzorger vertelt hoe hij ze allemaal uit elkaar kan houden.

Mocht u een bezoekje wagen aan Artis wensen wij u veel plezier toe!

vrijetijdamsterdam.nl