Het weer deze week in Amsterdam

Het weer in Amsterdam
Photocredits: vrijetijdamsterdam.nl

Het weer deze week in Amsterdam

Amsterdam gaat maandag 1 april een prachtige dag tegemoet. En nee, dit is geen 1 april grap. Volgens de diverse weergoden is de lucht stralend blauw maandagmiddag en tikt de temperatuur een maximum aan van 14 graden.

Wisselend weerbeeld in de stad

De loop van de week krijgen we een wisselend weerbeeld voorgeschoteld. Dinsdag worden we getrakteerd op regen. Woensdag komt daar zelfs op z’n tijd onweer bij kijken. Donderdag laat het zonnetje haar gezicht geregeld weer zien. Die dag wordt zon afgewisseld met bewolking. Vrijdag mogen we een grijs en grauwe dag verwachten.

Het weer deze week in Amsterdam
Photocredits: vrijetijdamsterdam.nl

Mooi weer in het vooruitzicht

Goed nieuws voor het volgende weekend. Zaterdag en zondag kan menig Amsterdammers genieten vanaf een lekker terras in Amsterdam. Beide dagen krijgen we namelijk geregeld een lentezonnetje te zien. En, de maandag die daarna volgt is het weer lekker zonnig in Amsterdam.

Tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner. De astronomische lente begint op het noordelijk halfrond (meestal) op 20 maart en eindigt (meestal) op 21 juni. Op het zuidelijk halfrond begint de astronomische lente meestal op 22 september.

vrijetijdamsterdam.nl

Spanning Eredivisie terug na zege Ajax op PSV