Het Rembrandtpark verheugt zich op de 14e editie van het Rembrandtparkfestival

Het Rembrandtpark verheugt zich op de 14e editie van het Rembrandtparkfestival
Gezelligheid tijdens het Rembrandtparkfestival 2018.

“Iedereen is welkom, de toegang is gratis, ons programma is breed genoeg voor kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s en voor verliefde stelletjes”, aldus de enthousiaste organisatie van het Rembrandtparkfestival, dat plaatsvindt op zondag 29 september.

Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit op de 14e editie van het festijn en stelde een aantal vragen aan Rowanne en Alain, twee van de vele drijvende krachten achter de organisatie van het Amsterdamse buurtbewonersfestival.

De introductie van het Rembrandtparkfestival

“Het wordt dit jaar de 14e keer dat wij het festival organiseren. Het Rembrandtparkfestival is niet commercieel. Het festival duurt één dag en is voor en door de buurtbewoners rondom het park georganiseerd. We worden ondersteund door de gemeente Amsterdam, stichting Eigenwijks, de Vrienden van het Rembrandtpark, ABC-West, stichting Dock, Impuls en vele anderen.”

Leuke activiteiten

“Er zijn twee podia met buurtbands, singer songwriters, dichters, Mexicaanse dans en een virtuele boottocht over de Amsterdamse grachten.

Daarnaast zijn aanwezig het ZID Theater met een theatertour, een vlooienmarkt, een arts & craftsmarkt en een spiritueel Feel Good Veld.

Tijdens het buurtevent wordt bouwspeelplaats ‘t Landje geopend door de heer Ronald Mauer, wethouder van Stadseel Nieuw –West en is er open dag bij Kinderboerderij de Uyleburgh.

Het Rembrandtpark verheugt zich op de 14e editie van het Rembrandtparkfestival
“Iedereen is welkom bij het Rembrandtparkfestival”

Hapjes en drankjes geïnspireerd op de buitenlandse keuken

“Het eten en drinken wordt eveneens een groot feest. Er wordt gezorgd voor Surinaamse, Nederlandse, Molukse, Marokkaanse en Indiase hapjes en drankjes.”

“Er zijn nog stands beschikbaar, behalve als je eten wilt verkopen daarin zijn we al voorzien. Mocht je iets anders willen doen of verkopen dan ben je van harte welkom! Dan moet je je wel snel aanmelden via info@groengras.org.”

Gezellig park, ontmoetingsplek en fietsdoorgangsroute

“De buurt is hartstikke blij met het Rembrandtpark waar het altijd gezellig is. Het park wordt niet alleen goed onderhouden door de gemeente, maar ook door de buurtbewoners die uit zichzelf regelmatig zwerfafval opruimen.”

In het park kun je bij lekker weer gezellig barbecueën en er worden menig leuke verjaardagsfeestjes gevierd.

Dit stadse park is een echte ontmoetingsplek, waar je even een frisse neus kunt halen, of kunt bijkletsen met je buren. Het is een mooi stukje natuur in de stad, dat voor vele Amsterdammers als fietsdoorgangsroute wordt gebruikt.”

Het Rembrandtpark verheugt zich op de 14e editie van het Rembrandtparkfestival
Water, natuur en mensen in het Rembrandtpark

Altijd leuk in het Rembrandtpark

“Het is altijd leuk in het Rembrandtpark. Dat gaan we, samen met de buurt, zeker uitstralen tijdens het aankomende Rembrandtparkfestival”, laten Rowanne en Alain enthousiast vooruitblikkend naar het Amsterdamse buurtfestijn in het Rembrandtpark weten.

Het festival in Amsterdam Nieuw-West start zondag 29 september om 11:00 uur en duurt tot 19:00 uur ’s avonds. Voor alle ins en outs en laatste nieuws kun je het beste de Facebook-pagina van de organisatie in de gaten houden.

Interview door:

Het Rembrandtpark verheugt zich op de 14e editie van het Rembrandtparkfestival

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Publiek vermaakt tijdens Muzikale Helden bij De Kleine Komedie