Haatprediker Steven Anderson niet welkom in Nederland

Haatprediker Steven Anderson niet welkom in Nederland
Foto: Amsterdam Gay Mens Chorus

Haatprediker Steven Anderson niet welkom in Nederland

Mooi nieuws! De zeer omstreden haatprediker Steven Anderson is niet welkom in ons land. De Amerikaan kondigde onlangs in een video aan naar Nederland te komen. Anderson wilde op 23 mei een bezoek brengen aan Amsterdam. Maar, mocht dat het geval zijn wordt de Amerikaanse pastor de toegang tot ons land geweigerd.

Autoriteiten gaan niet akkoord

De Nederlandse autoriteiten gaan niet akkoord met de komst van de omstreden haatprediker Steven Anderson. De omstreden Amerikaan heeft extreme opvattingen over homo’s en Joden. Zo vindt de pastoor onder andere dat homo’s geëxecuteerd moeten worden en ontkent hij de Holocaust.

Maatregelen tegen intocht

Mark Harbers, verantwoordelijk bewindsman voor dit soort beslissingen, heeft maatregelen genomen om de ‘intocht’ van Steven Anderson te blokkeren. Dat nieuws maakte hij bekend aan de Tweede Kamer.

Partijen trokken aan de bel

Op het moment dat bekend werd dat Steven Anderson naar Nederland wilde komen trokken enkele partijen aan de bel. Onder meer het COC Nederland en de CIDI (gespecialiseerd in antisemitisme) deden een oproep aan het kabinet om Anderson niet binnen te laten. Enkele andere landen waaronder Engeland namen enige tijd geleden dezelfde beslissing.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: 4 en 5 mei in Amsterdam