Gezellige drukte oudjaarsavond op Rembrandtplein in Amsterdam

Gezellige drukte oudjaarsavond op Rembrandtplein in Amsterdam

Tjonge, jonge, jonge, wat ziet dat er toch gezellig uit op het Rembrandtplein, zeg. Terwijl menig Amsterdammer zich tegoed doet aan een oliebolletje, appelflap, bittergarnituur en de nodige alcoholische versnaperingen in afwachting tot de jaarwisseling, vermaken een hoop mensen zich op de ijsbaan op het Rembrandtplein.

Een walhalla voor schaatsliefhebbers

Het Rembrandtplein is sinds zaterdag 16 november helemaal omgetoverd tot een walhalla voor schaatsliefhebbers. Er is een schaatsbaan, duitse houten chaletjes met typisch winterse lekkernijen, heerlijke glühwein en zelfs een oliebollenkraam sieren momenteel het met horecagelegenheden omringde plein.

Kinderen van Amsterdamse scholen hebben gratis toegang

Nieuw dit jaar is dat tijdens de ochtenduren kinderen van Amsterdamse scholen gratis mogen schaatsen en zelfs les krijgen van een schaatstrainer van de Jaap Eden Baan. “Een mooi initiatief want het is goed dat kinderen meer bewegen en lol hebben met zijn allen”, liet de meneer in de schaatsverhuur chalet destijds nog vol enthousiasme weten aan een verslaggever van Vrije Tijd Amsterdam.

De schaatspret duurt nog tot en met 6 januari

De schaatspret en kraampjes met lekkernijen staan nog tot en met zes januari tot de beschikking van gezellige mensen die zin hebben in een leuke middag of avond op het vernieuwde Rembrandtplein.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Brandweer Oostzaan uitgerukt na buitenbrand