Amsterdam kondigt nieuw evenementenbeleid aan

Amsterdam kondigt nieuw evenementenbeleid aan

Amsterdam heeft een nieuw evenementenbeleid. Er worden strengere eisen gesteld aan het geluidsvolume van evenementen in de stad. Ook wordt het aantal dagen dat een evenement mag plaatsvinden op veel locaties beperkt.

Een totaalpakket aan maatregelen van de Gemeente Amsterdam

Met het totaalpakket aan maatregelen wil Amsterdam de overlast van evenementen laten afnemen. Dat heeft de Gemeente Amsterdam via een bericht op de eigen website kenbaar gemaakt.

De nieuwe normen zijn vrij streng in vergelijking met andere steden

Voor muziekevenementen geldt een gevelnorm van maximaal 85 dB(C). Met gevelwaarde wordt het geluidsniveau dat wordt gemeten op gevels van omliggende woningen bedoeld. Als het bijvoorbeeld gaat om een sportevenement, dan moet het geluid nog wat zachter. De nieuwe normen zijn vrij streng in vergelijking met andere steden. Aldus de Gemeente Amsterdam in hun bericht op de website.

Geluidbelasting en meer evenementen rond Amsterdam

De Gemeente laat in het bericht onder meer ook weten dat het aantal evenementendagen per locatie in de stad zijn grenzen gesteld.

Zestien gelegenheden zijn uitgesloten van hoge geluidbelasting

Zestien locaties zijn uitgesloten van hoge geluidbelasting, maar in bijvoorbeeld de Tuinen van West, op de pleinen rondom de Zuid WTC en op Centrumeiland Strand worden iets meer evenementen mogelijk gemaakt.

Daardoor wordt de druk van Amsterdam Centrum afgehaald en verspreid over de randen van de stad. Dat moet volgens de Gemeente Amsterdam het evenement alleen maar ten goede komen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Geen feestjes bij Amstel tijdens Gay PrideĀ 

Toch ontheffingen openingstijden tijdens Gay Pride