Gemeente Amsterdam kent 35.000 euro aan subsidie toe voor Songfestival viering in Reguliersdwarsstraat”
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Volgens AT5 en Het Parool heeft de gemeente Amsterdam een subsidie van 35.000 euro uit het Evenementenfonds toegekend aan de organisatie van festiviteiten die in het kader van het Songfestival zullen plaatsvinden in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. Het Parool schrijft dat de ondernemersvereniging van ‘de Reguliers’ vergevorderde plannen heeft om in mei grote schermen te plaatsen en daarop de twee halve finales en de grote finale op zaterdag uit te zenden. Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats in Rotterdam en niet in Amsterdam.

De gemeente Amsterdam wilde in eerste instantie meedingen naar de organisatie van het Eurovisiesongfestival. Maar, omdat het volgens een ambtenaar steeds ingewikkelder, duurder en onbetaalbaar leek, werd besloten dat ze er zelf niet meer in geloofden. Nadat het college hierover geïnformeerd was besloot ook het college om geen bid uit te brengen.

Subsidie voor eenmalige initiatieven

Bewoners en organisaties kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die bijdragen aan één van de beleidsdoelen van de gemeente.

Stoom uit oren musea en culturele instellingen

Bij enkele culturele instellingen en musea in de stad kwam het stoom onlangs uit de oren. De woede was ontstaan nadat de gemeente Amsterdam een subsidieverhoging deels had terug gedraaid om gaten in de stadsbegroting te dichten.

vrijetijdamsterdam.nl