Geen GVB jaarabonnement zonder e-mailadres

Geen GVB jaarabonnement zonder e-mailadres

Wil van Soest: “Schandalig! Stop deze digitale terreur”

Het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf (GVB) gaat de voorwaarden voor het jaarabonnement verslechteren. Wie geen e-mailadres heeft en geen PC, kan straks het jaarabonnement niet meer in termijnen betalen. De Partij van de Ouderen is ‘des duivels’. Zowel de partij als het OV loket hebben diverse klachten ontvangen over deze nieuwe werkwijze. Mensen moeten via de website van het GVB hun abonnement verlengen. Doen ze dit niet, dan vervalt de mogelijkheid om per maand te betalen. “Wij vinden dit ook een vreemde gang van zaken en niet erg klantvriendelijk”, zegt het OV loket in beantwoording op een klacht.

GVB weigert terugdraaien

Het OV loket heeft het GVB dan ook om een oplossing gevraagd. Helaas blijkt uit de reactie dat ze deze beslissing niet terug gaan draaien. De Partij van de Ouderen is woedend. “Wanneer stopt deze digitale terreur?”, vraagt Wil van Soest zich af. “De reactie van het GVB is stuitend. Mensen moeten maar aan familie en vrienden met een computer hulp vragen. Hoe verzinnen ze het?”, aldus van Soest. De partij stelt schriftelijke vragen. “Het openbaar vervoer hoort er voor iedereen te zijn. Haltes, brievenbussen en pinautomaten verdwijnen, het gaat echt te snel voor ouderen”, zegt van Soest.

Schriftelijke vragen: Geen GVB abonnement zonder e-mailadres

Het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf (GVB) gaat de voorwaarden voor het jaarabonnement verslechteren. Wie geen e-mailadres heeft en geen PC, kan straks het jaarabonnement niet meer in termijnen betalen.

  1. Bent u het met de Partij van de Ouderen eens dat het Openbaar Vervoer, het hebben van een jaarabonnement en het betalen in termijnen daarvoor, voor iedereen toegankelijk moet zijn, ook voor mensen die geen e-mailadres hebben? Zo nee, waarom niet?
  2. Bent u het met de Partij van de Ouderen eens dat het GVB mensen niet kan vragen om maar aan vrienden of familie met internet hulp te vragen? Zo nee, waarom niet?
  3. Bent u bereid om het GVB op te roepen de oude regeling in stand te houden, zodat mensen ook zonder e-mailadres hun jaarabonnement in termijnen kunnen blijven betalen? Zo nee, waarom niet?

vrijetijdamsterdam.nl

Laatste nieuws – politieke partijen partijen