Foto’s bewerken is zo gepiept!

Foto's bewerken is zo gepiept!
Foto: Flickr

Foto’s bewerken is zo gepiept! De gemiddelde opslag van een telefoon, computer of laptop staat tegenwoordig al snel vol met honderden foto’s. Kiekjes van die ene gave vakantie bijvoorbeeld, dat spectaculaire concert of een gezellig huisfeest. Voor veel mensen zijn al die foto’s een tastbare herinnering aan speciale momenten.

Unieke foto’s bewerken

Maar waar men vroeger op een druilerige zondagmiddag nog lustig fotoalbums in elkaar zat te plakken om een uniek fotoboek te creëren, is dat tegenwoordig helaas een ietwat uitstervende hobby. Op de fanatieke scrapbook-makers na dan. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat al onze foto’s tegenwoordig digitaal zijn. Men maakt ze, slaat ze ergens veilig op en kijkt er wellicht nooit meer naar om. Hartstikke zonde natuurlijk!

Leuk fotobewerkingsprogramma

Een leuke en creatieve manier om met je digitale foto’s aan de slag te gaan is het gebruik van een fotobewerkingsprogramma zoals de Movavi Photo Editor. Met dit gebruiksvriendelijke stukje software kun je namelijk heel gemakkelijk je foto’s bewerken zodat deze nog mooier uit de verf komen. Zo kun je bijvoorbeeld elementen die ongewenst in beeld zijn wegpoetsen, fletse kleuren een boost geven of je foto bijsnijden zodat deze net wat mooier in het kader valt.

Perfecter maken

Kortom, je kunt die geweldige momenten net een beetje perfecter maken. Je kunt dit heel subtiel doen zodat het niet opvalt, maar je kunt natuurlijk ook flink uitpakken en met teksten en speciale effecten in de weer gaan. Of experimenteer er lekker op los door de haarkleur, oogkleur of andere uiterlijke kenmerken van een portretfoto aan te passen.

Gave functionaliteit Movavi

Een hele gave nieuwe functionaliteit welke het fotobewerkingsprogramma van Movavi biedt, is de mogelijkheid om oude foto’s te restaureren. Met deze functie is het retoucheren van krasjes, vouwtjes, ruis en andere beschadigingen of oneffenheden heel gemakkelijk en snel uit te voeren. Met deze functionaliteit kun je oude foto’s weer echt tot leven wekken!

vrijetijdamsterdam.nl