Feestje voor Kroatië, teleurstelling bij de Engelsen

Feestje voor Kroatië, teleurstelling bij de Engelsen

Vreugde voor de ongeveer tien aanwezige Kroatische fans en verdriet voor de paar honderd Engelse supporters lagen woensdagavond dicht bij elkaar in de Ierse Pub O’Donnell’s aan het Marie Heinekenplein.

Engeland verzuimde de score uit te bouwen

Het begon voor de Engelse fans zo goed nadat Trippier binnen no time de Engelse nationale ploeg met een vrije trap op een 1-0 voorsprong had geschoten. Engeland verzuimde echter die score uit te bouwen en Kroatië kwam in de 68e minuut door een intikker van Perisic langszij.

De Engelse fans dropen rustig af

In de tweede helft van de verlenging scoorde Mandzukic de winnende treffer, 2-1. Na het laatste fluitsignaal dropen de Engelse fans rustig af en vierden de Kroatische supporters feest in de Ierse pub in de Pijp. Doordat Frankrijk dinsdagavond van de Belgen won gaat de finale zondag tussen Kroatië en Frankrijk.

Naar alle verwachting zullen de kroegen in de stad zondag wederom vol zitten met internationale voetbalfans. De Franse supporters zijn veelal aanwezig in het centrum van de stad. Het Thorbeckeplein zat bijvoorbeeld bij de voorgaande wedstrijden van het Franse elftal bomvol met Franse supporters. Vorige keren konden die supporters constant feest vieren na alweer een overwinning.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Engelse supporters vieren WK zege in Amsterdam 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here