Eventuele huldiging Ajax op Museumplein

Eventuele huldiging Ajax op Museumplein

Het kan zomaar eens zo zijn dat een eventuele huldiging van Ajax na het winnen van de Champions League op het Museumplein zal plaatsvinden. Dat zei burgmeester Femke Halsema vrijdag min of meer tijdens het radioprogramma van NPO 1. Ajax moet woensdag nog wel ‘even’ afrekenen met Tottenham. En als het een goed resultaat weet neer te zetten, moet de finale tegen Liverpool of De Spurs gewonnen worden.

De huldiging is geen taboe

Burgemeester Femke Halsema gaf tijdens de radio uitzending aan dat een huldiging op het Museumplein geen taboe is. “Het enige wat ik erover kan zeggen is dat er nergens een taboe op ligt. Wij zijn op dit moment aan het nagaan wat veilig is met het oog op de openbare orde en het risico voor aanslagen. Zodra wij daar beter zicht op hebben, nemen we een beslissing”, aldus Femke tegenover de NPO 1.

Prijs uitgereikt door Tomáš Galásek

Ajax Amsterdam speelt aankomende zondag in de kuip de bekerfinale tegen Willem II. De wedstrijd in Rotterdam begint om 18:00 uur. Als Ajax deze cupfinale wint krijgen ze in de Kuip de prijs uitgereikt door Tomáš Galásek. Er volgt na afloop in Amsterdam geen hulding. Dat nieuws is al enige dagen bekend.

VTA Sport

Bron video -> YouTube & A.F.C. Ajax