Engelse supporters bouwen alvast feestje op de Wallen

Engelse supporters bouwen alvast feestje op de Wallen
Engelse supporters de Wallen afgestuurd. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Engelse supporters bouwen alvast feestje op de Wallen

Engelse supporters bouwden dinsdag al een feestje op de Wallen. De Tottenham fans die al in Amsterdam zijn omdat hun club woensdag in de halve finale tegen Ajax speelt, verzamelde zich veelal in en rondom de Old Sailor. Zo rond kwart voor twaalf mocht er niemand meer naar binnen. Om twaalf uur werd er niet meer getapt en werden de supporters vriendelijk verzocht naar buiten te gaan.

Tottenham fans voor de Old Sailor

Voor de deur van de Old Sailor ging het feestje met een hoop gezang en gespring vrolijk verder. Zo rond de klok van 01:00 uur dirigeerde de Amsterdamse politie een groep de rechterkant van de Oudezijds Achterburg wal over, de andere groep werd de andere kant op begeleid. Toen de supporters daar vrolijk verder gingen met gezang werd de groep uiteindelijk op een rustige manier het Wallengebied uit gestuurd.

Tottenham fans worden weg gestuurd van de Wallen

Er was redelijk veel politie op de been. Gewone agenten, agenten in burger en ME in de blauwe wagens. Maar, er werd in tegenstelling tot het optreden onlangs voor Ajax tegen Juventus, dit keer beheerst opgetreden. Geen onnodig politiegeweld en geen waterkannonnen. Rond half twee ‘s nachts liepen er nog wel groepjes Tottenham fans over de Wallen, dit zorgde echter niet voor noemenswaardige problemen.

Op het moment van schrijven is het 02:00 uur ‘s nachts en de redactie van Vrije Tijd Amsterdam is nog niet verrast met keiharde knallen van vuurwerk bij het hotel waar de Spurs verblijven. Het zal morgen in de stad absoluut drukker worden want zeker niet alle Tottenham fans waren dinsdagnacht nog aanwezig.

Ajax en Tottenham Hotspurs trappen woensdagavond om 21:00 uur af in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van trainer Erik ten Hag verdedigt de 1-0 overwinning die vorige week in Londen behaald werd. Voor de wedstrijd heeft de F-Side een nieuwe Entrada aangekondigd. Deze zal plaatsvinden in het ArenA park naast de AFAS Live. Er worden duizenden supporters verwacht die mee gaan doen. Men wil gaan voor de grootste Entrada ooit.

Door: Rik Verkaik

Foto/Video credits: vrijetijdamsterdam.nl

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ajax Tottenham kijken op groot scherm