De Regenboog Groep op zoek naar vrijwillige buddy’s

De Regenboog Groep op zoek naar vrijwillige buddy's
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De Regenboog Groep op zoek naar vrijwillige buddy’s

De Regenboog Groep is op zoek naar vrijwilligers die buddy willen worden. De Regenboog Groep zet zich in voor mensen in sociale armoede in Amsterdam en koppelt deelnemers en buddy’s aan elkaar. De organisatie is er onder andere voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders wiens leven (tijdelijk) uit balans is vanwege meervoudige problematiek en psychische / psychiatrische klachten. Bijvoorbeeld een lesbische vrouw die door haar psychiatrische klachten maar niet lukt om regelmaat in haar leven aan te brengen, sociale contacten aan te gaan of gevoelsgenoten te ontmoeten. Als buddy van zo iemand kun je het verschil maken in iemands leven.

LHBT+ buddy’s

De Regenboog buddy’s hebben zelf vaak ook een coming out doorgemaakt. Ze voelen zich solidair met mensen die het wat minder goed hebben, oordelen niet en staan open-minded in het leven. Voordat ze beginnen met de ontmoeting, ontvangen de buddys een training en informatie over homoseksualiteit, coming out en veel voorkomende problemen en hulpvragen. Een buddy spreekt regelmatig af met iemand uit de doelgroep en is er om samen mooie en moeilijke momenten mee te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken.

LHBT+-statushouders

Vrijwilligers van de Regenboog helpen ook LHBT+-statushouders integreren in Amsterdam. Zij hebben vaak moeite met integratie of kampen met (psychische) problemen die voor een deel samenhangen met hun seksuele geaardheid. Deze LHBT+ ex-asielzoekers zijn vanwege discriminatie en geweld hun eigen land ontvlucht. Aangekomen in Nederland krijgen ze vaak, in tegenstelling tot andere asielzoekers, geen ondersteuning van landgenoten of familieleden, want die hebben moeite met de acceptatie van LHBTI’ers. Als buddy haal je deze mensen uit hun sociale isolement door leuke dingen te doen en ze op weg te helpen om een leven op te bouwen in Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

Check ook ons blog LHBTI nieuws in Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here