‘De Cruyff Foundation 14K Run’

‘De Cruyff Foundation 14K Run’

Woensdag 25 april is het in de stad tijd voor de hardloopwedstrijd ‘De Cruyff Foundation 14K Run’. Een Social Run die in het leven is geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff. Het is de tweede keer dat het evenement plaatsvindt. De eerste editie vond in 2017 plaats.

De Run vindt plaats op 25 april, de verjaardag van Johan Cruijff. Een prachtige manier om stil te staan bij zijn gedachtegoed en om de missie van de Cruyff Foundation te steunen: jeugd vooruit brengen door beweging. Door mee te doen wordt de Cruyff Foundation gesteund, die hij ruim twintig jaar geleden oprichtte.

De start vindt om 20.14 uur plaats vanaf de Van Tuyll van Serooskerkenweg / Johan Cruijffplein, tegenover het Olympisch Stadion. Voorafgaand aan de start wordt bekend gemaakt hoeveel geld er gezamenlijk is opgehaald voor de Cruyff Foundation. Er wordt gelopen langs 14 memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff. De finish vindt plaats in de Johan Cruijff ArenA en sluit om 22.30 uur. Het programma duurt tot 23.00 uur.

Naast de Cruyff Foundation 14K Run vinden ook de Business Run, de 5K Run en de Kids Run plaats.

vrijetijdamsterdam.nl