Dagje Amsterdam: parkeermogelijkheden

Dagje Amsterdam: parkeermogelijkheden
Credits: Pixabay / Picsues

Dagje Amsterdam: parkeermogelijkheden

Een gezellig dagje uit naar Amsterdam aan het plannen? Langs de grachten wandelen, eten bij leuke en hippe restaurants, lekker shoppen in Amsterdam, of juist de toeristische plekken bezoeken? Amsterdam is een geweldige stad voor een dagje uit, cultuur snuiven en gezelligheid. Maar waar parkeer je je auto? En hoe kun je goedkoop parkeren in Amsterdam? Want een bezoek aan deze levendige stad is leuk, maar de parkeerkosten in Amsterdam zijn hoog en dat merk je snel genoeg wanneer je een hele dag je auto parkeert in een van de bekende parkeergarages. Tarieven variërend van € 6,- per uur tot €9,- euro per uur maken een dagje uit meteen een stuk duurder. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om goedkoop te parkeren in Amsterdam. En die lees je hier.

Kosten parkeren Amsterdam

Wil je in het centrum van Amsterdam parkeren, dan kom je al snel uit bij de bekende parkeergarages of parkeerplekken op straat. Bij parkeren op straat gelden er per zone andere tarieven, variërend van € 2,40 tot € 5,- per uur, afhankelijk van hoe dichtbij het centrum je bent. Het is dan ook altijd slim om voorafgaand aan je bezoek te bepalen waar je gaat parkeren, zodat je weet wat de kosten zijn. Goed om te weten, is dat parkeren buiten de ring (A10) goedkoper is en vaak zelfs gratis.

Parkeren op straat in Amsterdam

Een slimme optie is parkeren op straat in Amsterdam, met name buiten de ring in een van de bekende woonwijken van de stad. Je parkeert je auto en neemt vervolgens de tram naar het centrum, waarbij je binnen 20 minuten in hartje Amsterdam staat. Het is wel slim om hierbij goed op te letten waar je je auto parkeert. Niet alleen zodat je je auto nog terug kunt vinden uiteraard, maar ook vanwege de veiligheid. Zorg er dan ook voor dat alle waardevolle spullen uit de auto zijn, en er geen lege tassen of andere spullen in de auto blijven die de aandacht kunnen trekken. Parkeren op straat in Amsterdam kan goed en veilig, mits je hier rekening mee houdt.

P+R Amsterdam

Een andere bekende en goedkope oplossing, is parkeren bij een van de P+R -parkeergarages. Er zijn diverse P+R-locaties in Amsterdam, waaronder het Olympisch Stadion, Transferium Amsterdam Arena, de Rai, Zeeburg en nog vele andere locaties. Je parkeert je auto in de gekozen parkeergarage en reist vanaf hier verder naar het centrum met gebruik van het openbaar vervoer. Tram, trein, bus of metro mogen allemaal gebruikt worden. En het leuke hiervan? Je betaalt in het weekend maar € 1,- euro voor 24 uur parkeren! Ga je op een doordeweekse dag, dan betaal je € 8,- voor 24 uur wanneer je voor 10:00 uur de garage inrijdt. Ben je er doordeweeks na 10:00 uur? Ook dan betaal je maar € 1,- euro voor 24 uur. De enige extra kosten die je hebt, zijn tickets voor het openbaar vervoer. Maar je mag hierbij ook je eigen ov-chipkaart gebruiken.

Parkeergarages Amsterdam

Als je goed zoekt, zijn er ook in Amsterdam parkeergarages te vinden waar de parkeertarieven lager zijn. Zo is er bijvoorbeeld Parking Centrum Oosterdok, waar je voor maar € 20,- de hele dag mag parkeren. En deze parkeerplek is nog centraal gelegen ook, namelijk naast het Centraal Station. Maar ook Parkeergarage IJdock is een goede optie, op maar 5 minuten lopen van de Jordaan. Hier parkeer je voor maar € 10,- per dag, mits je vooraf online reserveert. Let er bij parkeren in parkeergarages in Amsterdam wel op hoe breed de parkeerplekken zijn. Sommige oudere parkeergarages bieden nou eenmaal krappe parkeerplekken. Het zou zonde zijn als je na een dagje uit, nog schade moet indienen bij de verzekering van je auto. Je bent dan weliswaar wel verzekerd voor schade aan je auto, het is toch een minder leuk einde van je dagje uit wanneer je eerst nog contact moet opnemen met de verzekeraar over de opgelopen schade en de verzekering van de auto.

vrijetijdamsterdam.nl