COC Amsterdam en Omstreken keert terug naar Rozenstraat

COC Amsterdam en Omstreken keert terug naar Rozenstraat

COC Amsterdam en Omstreken keert terug naar Rozenstraat

COC Amsterdam en Omstreken zal begin 2019 terugkeren naar het oude adres aan de Rozenstraat 12 in Amsterdam. Hiertoe hebben vertegenwoordigers van COC Amsterdam en Omstreken, Vondel Hotels en vastgoed eigenaar DVM op 27 november jl. een overeenkomst voor 10 jaar getekend. Met de overeenkomst en de terugkeer naar de Rozenstraat breekt voor COC Amsterdam e.o. een nieuwe fase in haar ontwikkeling aan.

Eind oktober opende het ‘straight friendly’ Hotel Mercier in het voormalig pand van het COC aan de Rozenstraat haar deuren. In het splinternieuwe hotel hebben historische elementen van het oude buurthuis ‘Ons Huis’ een nieuwe invulling gekregen. Zo is bijvoorbeeld de lobby teruggebracht in de stijl van de oude bibliotheek en zijn in het restaurant elementen van de oude gymzaal te zien. De buurt bij elkaar brengen, jezelf ontwikkelen en gezellig samen zijn, de filosofie van de oprichtster van ‘Ons Huis’, Helena Mercier, wordt met de komst van het Hotel Mercier voortzet.

Begin 2019 krijgen de vrijwilligers van COC Amsterdam e.o. fulltime de beschikking over een ruime en comfortabel ingerichte ruimte in het souterrain van het hotel voor kantoor-, vergader- en workshopactiviteiten. Twee middagen per week is het bibliotheek gedeelte van de hotel lobby afgeschermd ten behoeve van het inloop spreekuur, het maandelijkse Open Huis en andere activiteiten.

De Ontmoeting & Empowerment bijeenkomsten voor specifieke doelgroepen en grotere bijeenkomsten blijven bij het Doven Ontmoetingscentrum aan de Stadhouderskade 89. “De fantastische samenwerking met de mensen van het DOC heeft bijgedragen aan de groei van onze Ontmoeting & Empowerment bijeenkomsten. Deze samenwerking zetten we de komende jaren graag voort”, aldus Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam e.o..

Peter de Ruijter vervolgt, “dit is het officiële startschot voor een prachtige nieuwe samenwerking. Samen met Vondel Hotels en DVM openen we een nieuw hoofdstuk op een historische plek, een plek van onschatbare waarde voor de Jordaan en de LHBTIQ+ gemeenschap. Ik ben supertrots dat we dit samen tot stand hebben gebracht.”

vrijetijdamsterdam.nl